Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του ιστορικού Ι.Ν. Παναγίας Μέτζαινας – ΦΩΤΟ

Τον ανακαινισθέντα Ιερό Ναό επεσκέφθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας κ. Αναστασία Κουμούση.

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του ιστορικού Ι.Ν. Παναγίας Μέτζαινας - ΦΩΤΟ

Περατώθηκαν οι εργασίες αναστηλώσεως-αποκαταστάσεως του ιστορικού Ιερού Ναού της Παναγίας Μέτζαινας (μνημείο του 10ου αιώνος).

Τον ανακαινισθέντα Ιερό Ναό επεσκέφθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας κ. Αναστασία Κουμούση, προκειμένου να ορίσουν τα σχετικά με τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού και τα πρακτικά θέματα της περαιτέρω λειτουργίας του.

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του ιστορικού Ι.Ν. Παναγίας Μέτζαινας - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του ιστορικού Ι.Ν. Παναγίας Μέτζαινας - ΦΩΤΟ

Για την αποκατάσταση του Μνημείου συνεργάστηκαν με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων και την κατά πάντα αξία Διευθύντρια κ. Αναστασία Κουμούση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Σύλλογος Προστασίας Υγιείας και Περιβάλλοντος της περιοχής κέντρου Υγιείας Χαλανδρίτσας, του οποίου τα κατά καιρούς Διοικητικά Συμβούλια επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον.

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του ιστορικού Ι.Ν. Παναγίας Μέτζαινας - ΦΩΤΟ Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του ιστορικού Ι.Ν. Παναγίας Μέτζαινας - ΦΩΤΟ

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την αποκατάσταση του Μνημείου και ευχαρίστησε ευγνωμόνως την κα Αναστασία Κουμούση και τους συνεργάτες της και δι’ αυτής το Υπουργείο Πολιτισμού.

Τα Θυρανοίξια θα πραγματοποιηθούν στις 3 Αυγούστου ε.ε, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7μ.μ. Στη συνέχεια θα ψαλή η Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ