Πάτρα – Open Mall: «Έξυπνες» ζαρντινιέρες με 200.000 ευρώ

Προέγκριση πήρε το υποέργο δημιουργίας και ανάδειξης ταυτότητας στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου.

Πάτρα - Open Mall: «Έξυπνες» ζαρντινιέρες με 200.000 ευρώ

Στην προέκριση του πρώτου υποέργου, του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, προχώρησε η Υπηρεσία Διαχείρισης του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πρόκειται για το υποέργο «Δημιουργία και ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής», με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών.

Με την προέγκριση, η αρμόδια αρχή διατυπώνει θετική γνώμη για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το εν λόγω υποέργο.

Η εξέλιξη ικανοποίησε τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, καθώς πρόκειται για την πρώτη δράση που έχει αναλάβει να υλοποιήσει στο πλαίσιο του προγράμματος του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κώστα Ζαφειρόπουλου, με τον διαγωνισμό που θα γίνει, θα αναδειχθεί ανάδοχος του έργου για την εγκατάσταση αυτοποτιζόμενων και αυτοφωτιζόμενων ανθοστηλών σε 120 περίπου εμπορικές επιχειρήσεις, που βρίσκονται στην περιοχή υλοποίησης του προγράμματος του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου. Δηλαδή, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και σε τμήματα των οδών Κορίνθου και Καρόλου.

Οπως σημείωσε ο κ. Ζαφειρόπουλος, επειδή δεν είναι εφικτή η αλλαγή των προσόψεων των καταστημάτων, με την εγκατάσταση αυτών των κατασκευών θα δοθεί μια ενιαία εμπορική ταυτότητα στην περιοχή παρέμβασης.

Ο ανάδοχος του υποέργου θα αναλάβει και τις εργασίες εγκατάστασης των κατασκευών, που θα έχουν σύστημα φόρτισης από ηλιακή ενέργεια, ώστε να φωτίζονται χωρίς σύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και να ποτίζονται αυτόματα.

Το μεγαλύτερο βάρος των παρεμβάσεων στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, έχει αναλάβει ο Δήμος Πατρέων, ωστόσο, πρόσφατα προέκυψε εμπλοκή με το υποέργο των βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων και έξυπνων.

Την τελευταία εβδομάδα του 2022, η Οικονομική Επιτροπή έδωσε παράταση μέχρι τις 11 Μαρτίου στον προμηθευτή των βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων.

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες του 2022, τοποθετήθηκαν τα πρώτα «έξυπνα», ηλιακά παγκάκια, με σύστημα ασύρματης πρόσβασης στο internet (ελεύθερο WiFi), στην πλατεία Ολγας.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου» περιλαμβάνει μια ολόκληρη περιοχή -ξεκινώντας από την οδό Κωνσταντινουπόλεως- και μια σειρά από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και έργα, όπως «έξυπνοι» υπόγειοι κάδοι ανακύκλωσης, «έξυπνες» διαβάσεις πεζών, αναβάθμιση πεζοδρομίων και οδοφωτισμού στους δρόμους που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κ.ά.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments