Πάτρα: Παίρνουν σειρά οι σκάλες στην Πατρέως και την Γεροκωστοπούλου

Το προηγούμενο διάστημα, ξεκίνησαν οι εργασίες στις σκάλες της Πατρέως, ενώ την περασμένη εβδομάδα το συνεργείο του εργολάβου εκτέλεσε εργασίες στην Γεροκωστοπούλου.

Πάτρα

Βαίνουν προς ολοκλήρωση οι αποκαταστάσεις των τεσσάρων ιστορικών κλιμάκων της Πάτρας στην Τριών Ναυάρχων, την Αγίου Νικολάου, τη Γεροκωστοπούλου και την Πατρέως. Με την είσοδο στον Νοέμβριο, το έργο μπαίνει στην τελική του ευθεία, καθώς υπάρχει χρονοδιάγραμμα έως το τέλος του 2023 που πρέπει να τηρηθεί λόγω της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τις προηγούμενες ημέρες πάρθηκε απόφαση για επιπλέον χρηματοδότηση περίπου 40.000 ευρώ, λόγω απρόβλεπτων συμπληρωματικών έργων. Το προηγούμενο διάστημα, ξεκίνησαν οι εργασίες στις σκάλες της Πατρέως, ενώ την περασμένη εβδομάδα το συνεργείο του εργολάβου εκτέλεσε εργασίες στην Γεροκωστοπούλου.

Αρχικά στη Γεροκωστοπούλου γίνονται εργασίες στις παράπλευρες σκάλες δίπλα από την κεντρική κλίμακα. Στο συγκεκριμένο σημείο είχαν αλλοιωθεί τα πετρώματα και η διέλευση ήταν επικίνδυνη. Οι σκάλες της Γεροκωστοπούλου εκτιμάται πως έχουν αρκετές τεχνικές δυσκολίες.
Οι εργασίες αυτές θυμίζουμε ότι γίνονται υπό την επίβλεψη της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων και του υπουργείου Πολιτισμού και οι εντολές που έχουν δοθεί είναι συγκεκριμένες, με στόχο να μην υπάρξει καμία αλλοίωση στον χαρακτήρα των σκαλιών που έχουν οριστεί ως μνημείο του νεότερου πολιτισμού.

Τις επόμενες ημέρες ο εργολάβος ξεκινά τα έργα και στις κυρίως σκάλες της Γεροκωστοπούλου, ώστε να μην καθυστερήσει η ολοκλήρωση των έργων και να παραδοθούν οι τέσσερις κλίμακες εντός χρονοδιαγραμμάτων.