Πάτρα-Πανεπιστημιούπολη: Αδέσποτο έστειλε φύλακα στο νοσοκομείο! – Τι δηλώνει στην «Π» ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας

Ο εφιάλτης των επιθέσεων αδέσποτων σκύλων, για εργαζόμενους και φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών.

Πάτρα-Πανεπιστημιούπολη: Αδέσποτο έστειλε φύλακα στο νοσοκομείο! - Τι δηλώνει στην «Π» ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας

Πήγε όπως κάθε ημέρα στην εργασία του και κατέληξε στο νοσοκομείο, φέροντας σοβαρά τραύματα στα πόδια, μετά την επίθεση που δέχθηκε από αδέσποτα σκυλιά στην Πανεπιστημιούπολη.

Ο λόγος για φύλακα του ΑΕΙ που το απόγευμα της Παρασκευής, και ενώ εκτελούσε τα καθημερινά του καθήκοντα, είδε ξαφνικά ομάδα αδέσποτων τετράποδων να κατευθύνεται προς το μέρος του. Ο άνδρας, που δεν είχε περιθώρια αντίδρασης, έγινε «βορά» των εξαγριωμένων ζώων, τα οποία άρχισαν να τον δαγκώνουν στα κάτω άκρα. Τραυματισμένος και σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Εκεί οι γιατροί περιποιήθηκαν τις πληγές του, του χορήγησαν αντιβίωση και αντιτετανικό ορό.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα επιθέσεων σε εργαζόμενους και φοιτητές από αδέσποτα σκυλιά, που έχουν καταγραφεί σε εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου. Ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας, με επανειλημμένες επιστολές -75 στο σύνολο- και παρεμβάσεις προς τον Δήμο και την Εισαγγελία Πατρών, έχει χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου. Ολο αυτό το διάστημα ζητά την παρέμβαση των αρμοδίων προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στο μείζον θέμα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ως φαίνεται απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων.

Πάτρα-Πανεπιστημιούπολη: Αδέσποτο έστειλε φύλακα στο νοσοκομείο! - Τι δηλώνει στην «Π» ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Χρήστος Μπούρας

«Εγώ τη σιωπή την εκλαμβάνω ως ανοχή πια. Σκεφτείτε δηλαδή να έχω ένα σοβαρό ατύχημα με κάποιο φοιτητή, δεν ξέρω τι να κάνω πια. Εχω στείλει 75 επιστολές στον εισαγγελέα και στον Δήμο. Τη Δευτέρα θα στείλω και γι’ αυτό το περιστατικό», δηλώνει με δηκτικό τρόπο στην «Π» ο κ. Μπούρας, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσφορία του για την αδιαφορία όλων όσοι οφείλουν αλλά δεν θέλουν ν’ αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments