Πάτρα: Πάνω από 15 περιπτώσεις ξυλοδαρμών γυναικών – Νέες καταγγελίες το τριήμερο

Πάνω από 15 είναι οι καταγγελίες που έχουν γίνει στο γραφείο της τοπικής ΕΛΑΣ στην Πάτρα για την ενδοοικογενειακή βία μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Αστυνομία

Οι δέκα αρχικές καταγγελίες έγιναν 15 και δυστυχώς το φαινόμενο… δεν σταματά!

Οι τρεις περιπτώσεις κακοποιημένων γυναικών που τελευταία αποκάλυψε η «Πελοπόννησος» δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Πάνω από 15 είναι οι καταγγελίες που έχουν γίνει στο γραφείο της τοπικής ΕΛΑΣ στην Πάτρα για την ενδοοικογενειακή βία μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορά βία κατά των γυναικών από σύζυγο ή πρώην σύζυγο ή ακόμα και σύντροφο, ενώ υπάρχουν και περιστατικά που σχετίζονται με άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα ή έχουν κάποια μορφή εθισμού.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν μόνο τα περιστατικά που έχουν πάρει την μορφή καταγγελιών από την πλευρά του θύματος.

Υπάρχουν όμως και αρκετά συμβάντα που καταγγέλλονται από γείτονες ή από άλλα άτομα στο κέντρο της Αμεσης Δράσης, τα οποία χωρίς την καταγγελία του ατόμου που έχει υποστεί βία δεν μπορεί να έχει την ανάλογη συνέχεια και να φτάσει στο ειδικό γραφείο της ΕΛΑΣ.

Ωστόσο, ακόμα και τα συμβάντα αυτά καταγράφονται και παρακολουθούνται στενά από τους αστυνομικούς που στελεχώνουν το γραφείο. Μέσα στο τριήμερο η Αστυνομία δέχθηκε άλλες τρεις κλήσεις για «επέμβαση» μετά από καταγγελίες γυναικών. Απειλές, εξύβριση, ξυλοδαρμοί είναι… στην ημερήσια διάταξη!

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΑ
Αχαΐα
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ