Πάτρα – Παραλία: Αντιδρούν οι κάτοικοι για ηχορύπανση – Ποια ζητήματα θέτουν

Πάτρα - Παραλία: Αντιδρούν οι κάτοικοι για ηχορύπανση - Ποια ζητήματα θέτουν

Κινητικότητα έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο μήνα στην Παραλία Πατρών από κατοίκους και φορείς της περιοχής, λόγω της -όπως υποστηρίζουν- συνεχιζόμενης εγκατάστασης επιχειρήσεων οι οποίες εξυπηρετούνται με βαρέου τύπου οχήματα.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Π», κάτοικοι και μέλη του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Παραλίας ζήτησαν από το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας να προχωρήσει σε καταγγελία για να σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής.

Στην ανακοίνωση του Τοπικού Συμβουλίου αναφέρονται οι λόγοι της αντίδρασης, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την κυκλοφορία των μεγάλων οχημάτων στην πυκνοδομημένη περιοχή της Παραλίας. Κύρια επιχειρήματα είναι ότι οι δρόμοι της περιοχής είναι στενοί, χωρίς φωτισμό αλλά και μελέτες κυκλοφοριακού σχεδιασμού, ενώ επιπλέον σε έναν από τους δρόμους, την οδό Κων. Γκρέκα, τονίζουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο οι μαθητές του σχολείου που κυκλοφορούν πριν και μετά το τέλος του ωραρίου πεζοί.

Ουσιαστικά, αυτό που ζητούν οι κάτοικοι μέσω του Τοπικού Συμβουλίου είναι να μην αδειοδοτηθούν νέες επιχειρήσεις στην περιοχή, αλλά και οι υπάρχουσες να μεταφερθούν στη ΒΙΠΕ, καθώς όπως υποστηρίζουν η Παραλία δεν είναι χαρακτηρισμένη ούτε ως ΒΙΟΠΑ ούτε ως ΒΙΠΕ.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παραλίας, Παναγιώτης Ζωγράφος, μιλά σήμερα στην «Π» για το θέμα που του έθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής.  «Ζούμε αυτή την κατάσταση εδώ και χρόνια. Για εμάς έχουν καταργηθεί οι ώρες κοινής ησυχίας, αφού οι επιχειρήσεις λειτουργούν σχεδόν όλη την ημέρα. Εχουμε φτάσει στο σημείο να πιστεύουμε ότι δεν μας σέβονται, παρόλο που οι εταιρείες έχουν τοποθετήσει ταμπέλες για τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να κάνουν ησυχία. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί και κυρίως να εξαπλωθεί περισσότερο».

ΑΔΕΙΕΣ

Ρωτήσαμε τον κ. Ζωγράφο, αν αυτές οι επιχειρήσεις λειτουργούν νόμιμα και απάντησε με ειλικρίνεια: «Ασφαλώς και είναι νόμιμες όλες οι επιχειρήσεις. Εχουν άδειες για τη λειτουργία τους και δεν κάνουν κάτι παράνομο. Όμως θα έπρεπε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας ή όποιας άλλης υπηρεσίας εκδίδει άδειες, να σκέφτονται και τους κατοίκους μιας περιοχής. Εδώ δεν είναι ΒΙΠΕ ή ΒΙΟΠΑ. Επίσης, η διέλευση των μεγάλων οχημάτων προκαλεί φθορές στους δρόμους και το δίκτυο ύδρευσης. Μια λύση θα ήταν να μεταφερθούν οι επιχειρήσεις στις επιχειρηματικές ζώνες. Εμείς το μόνο που θέλουμε ως τοπικό συμβούλιο είναι να είμαστε κοντά στους κατοίκους και να προλάβουμε άσχημες καταστάσεις».

Ενώ, σχετικά με το αν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παραλίας αναφέρει ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας: «Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν είχαμε κάποιο περιστατικό και τα φορτηγά δεν περνούν μπροστά από το σχολείο, όμως δημιουργείται συγκοινωνιακό πρόβλημα τις ώρες λειτουργίας των σχολείων και επιπλέον επειδή η περιοχή δεν έχει πεζοδρόμια, πάντα υπάρχει κίνδυνος για τους μαθητές που κυκλοφορούν με τα πόδια».

Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

anastasop@pelop.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ