Πάτρα: Παραλίγο να πέσει το ταβάνι στο κεφάλι φοιτητών – Τι καταγγέλθηκε στο pelop.gr ΦΩΤΟ

«Μετά τις εικόνες από το ΕΜΠ που λόγω της κακοκαιρίας οι φοιτητές έκαναν εξεταστική χωρίς ρεύμα, έρχονται εικόνες από το τμήμα των μηχανολόγων του Πανεπιστήμιου Πατρών που πέφτουν τα ταβάνια στα κεφάλια φοιτητών» αναφέρει η ανακοίνωση

Πάτρα: Παραλίγο να πέσει το ταβάνι στο κεφάλι φοιτητών - Τι καταγγέλθηκε στο pelop.gr ΦΩΤΟ

Σοβαρό ατύχημα παραλίγο να συμβεί σε αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών όπως έκανε γνωστό η ΑΝ.Α.ΚΙΝΗΣΗ Ε.Α.Α.Κ.

Οπως αναφέρθηκε, τμήμα της οροφής κατέρρευσε λίγο δίπλα από αμέριμνους φοιτητές που παρακολουθούσαν το μάθημά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Μετά τις εικόνες από το ΕΜΠ που λόγω της κακοκαιρίας οι φοιτητές έκαναν εξεταστική χωρίς ρεύμα, έρχονται εικόνες από το τμήμα των μηχανολόγων του Πανεπιστήμιου Πατρών που πέφτουν τα ταβάνια στα κεφάλια φοιτητών.

Τον τελευταίο χρόνο γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες της υποχρηματοδότησης των Πανεπιστημίων. Από τον φοιτητή στο ΑΠΘ που έπεσε από το παράθυρο, μέχρι τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών στις εστίες του Πανεπιστημίου Πατρών, το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Έχουν χρήματα για να κάνουν έρευνα για πολεμικούς εξοπλισμούς και drones μέσα στα Πανεπιστήμια μας αλλά δεν έχουν για να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες σπουδών, από την στέγαση, τη σίτιση και τη μεταφορά που πρέπει να είναι δωρεάν, μέχρι τις υποδομές των τμημάτων. Λεφτά για μπάτσους υπάρχουν, αλλά για πρόσληψη καθηγητών δεν υπάρχουν.

Σε όλα αυτά βέβαια έρχεται να προστεθεί και η συνεχής ιδιωτικοποίηση κάθε πτυχής στη ζωή μας, που φυσικά αποτυπώνεται και μέσα στα πανεπιστήμια. Από την διαχείριση της σίτισης που εδώ και καιρό έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία μέχρι την καθαριότητα που πλέον θα διαχειρίζεται επίσης ιδιωτική εταιρεία, με τις αμέτρητες απολύσεις των καθαριστριών και καθαριστών. Και τα αποτελέσματα αυτού είναι φανερά σε όλους μας κάθε μέρα, αφού οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μόνο στόχο έχουν την αύξηση των κερδών τους.

Να βάλουμε εδώ και τώρα τέλος στην πολιτική που μας φέρνει κάθε μέρα πιο κοντά στην εξαθλίωση κάθε πτυχής της ζωής μας.
Να βάλουμε εδώ και τώρα τέλος στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των πάντων!
Να βάλουμε εδώ και τώρα ένα τέλος στην υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων!
Να πάρουν τα λεφτά από την έρευνα για πολεμικούς εξοπλισμούς και για κάθε τι κερδοφόρο για την αγορά και μόνο και να δοθούν για τις πραγματικές ανάγκες μας.

ΑΝ.Α.ΚΙΝΗΣΗ Ε.Α.Α.Κ

Πάτρα: Παραλίγο να πέσει το ταβάνι στο κεφάλι φοιτητών - Τι καταγγέλθηκε στο pelop.gr ΦΩΤΟ

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments