Πάτρα: Πέφτουν οι υπογραφές για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο στο ΚΕΤΧ

image 610212

Εντός της ημέρας αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» να υπογράψει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά στην κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Πάτρας, σε έκταση του ΚΕΤΧ, με χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), ενώ ήδη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει βάλει την υπογραφή του.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ

Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας, οριστικοποιείται το θέμα της παραχώρησης του χώρου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα επόμενα 50 χρόνια στο υπουργείο, με την καταβολή ενός συμβολικού μηνιαίου μισθώματος.

Εκτιμάται ότι της δημοσίευσης της ΚΥΑ στη  Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) θα ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που ως γνωστόν έχει αναλάβει προσωπικά την υλοποίηση του έργου. Στην προ μηνών επίσκεψή του στην Πάτρα είχε δεσμευθεί, ότι θα επιστρέψει στην πόλη για τη σχετική ενημέρωση αναφορικά με την πορεία του σχεδίου.

Παράλληλα όπως είχε γράψει η «Π» στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι εντός Ιουνίου να υποβληθεί προς έγκριση στη διυπουργική του ΣΔΙΤ, ο φάκελος του έργου, ώστε στη συνεχεία να ξεκινήσει η διαδικασία για την προκήρυξη του διαγωνισμού.

ΑΝΑΘΕΣΗ

Εντός του 2022, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες υπολογίζεται η ανάθεση του έργου στον ιδιώτη φορέα που θα αναλάβει την κατασκευή του.

Από εκεί και μετά, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περίπου 3 με 4 χρόνια για την ανέγερσή του, κάτι που σημαίνει πως η Πάτρα, θα αποκτήσει το νέο σύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο το 2025.

Η συντήρηση, η λειτουργία και η διαχείριση αυτού θα καλύπτονται από τον εργολάβο – ιδιώτη για 50 χρόνια.

Η δημιουργία του μεγάρου συμπεριλαμβάνεται μαζί με τέσσερα αντίστοιχα κτίρια που θα κατασκευαστούν σε Λευκάδα, Ημαθία, Καρδίτσα και Αλεξανδρούπολη στο πακέτο – έργων μέσω ΣΔΙΤ, συνολικού κόστους 30 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας,  οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ του υπουργείου Υποδομών είναι η αναθέτουσα αρχή και κύριος του έργου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

papagian@pelop.gr  

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
potamos peiros
τυροκομειο
αυτοκτονια