Πάτρα – Πελετίδης για κυκλοφοριακό: «Να κάνουμε Δακτύλιο, αντί δύο τροχονόμων;»

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απαντά στην πρόταση της Τροχαίας για εφαρμογή Δακτυλίου στο κέντρο της πόλης. Δεν εκτιμά ότι υπάρχει λόγος να συζητήσει το θέμα και εξηγεί.

Πάτρα - Πελετίδης για κυκλοφοριακό: «Να κάνουμε Δακτύλιο, αντί δύο τροχονόμων;»

Θέμα συζήτησης στην πόλη, τις Αρχές και τους Θεσμούς έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες η «Π» για το κυκλοφοριακό στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας αλλά και το φαινόμενο της διπλοστάθμευσης.

Το Σάββατο, η «Π» αποκάλυψε την πρόταση που έχει γίνει από την πλευρά της Τροχαίας προς τον Δήμο για εφαρμογή δακτυλίου στο κέντρο της Πάτρας, μέτρο που, όπως επισημαίνεται, θα συνέβαλλε καταλυτικά στον περιορισμό του αριθμού των οχημάτων που καθημερινά «μπαίνουν» στην πόλη.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

Η συγκεκριμένη πρόταση δεν είχε γίνει γνωστή και φέρεται να έχει υποβληθεί εγγράφως από την Τροχαία προς τον Δήμο Πατρέων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Π», από την Τροχαία επισημάνθηκε ότι δεν είναι δυνατόν οι θέσεις στάθμευσης να καταλαμβάνονται μονίμως από αυτοκίνητα ιδιοκτητών καταστημάτων, ιδιωτικών και δημόσιων υπαλλήλων κ.λπ.

Γι’ αυτό τον λόγο έχει προτείνει στον Δήμο να επεξεργαστεί τα δεδομένα και να λάβει αποφάσεις, προκειμένου να μπει τέλος στο μείζον θέμα του κυκλοφοριακού, καθώς η ίδια δεν διαθέτει επαρκή δύναμη για επόπτευση των δρόμων, αφού «το κέντρο επιτηρείται από δύο τρεις μοτοσικλετιστές, όταν απαιτούνται τουλάχιστον πέντε». Τέλος, η Τροχαία έχει θέσει στον Δήμο το ερώτημα γιατί δεν επανασυστήνει τη δημοτική Αστυνομία.

Ως προς το τελευταίο, η απάντηση έχει δοθεί από τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, του οποίου η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να επανασυστήσει τη δημοτική Αστυνομία, καθώς δεν επιθυμεί να διαθέτει ένα κατασταλτικό μέσο στο δυναμικό της.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Παράλληλα, για το υπόλοιπο σκέλος της πρότασης της Τροχαίας, η «Π» απευθύνθηκε στον κ. Πελετίδη, ο οποίος εξηγεί:
«Ολοι όσοι έρχονται διοικητές στην Τροχαία, λένε ότι δεν έχουν προσωπικό. Η Πάτρα όμως δεν είναι Αθήνα για να υιοθετήσει ένα μέτρο όπως ο Δακτύλιος. Η πόλη μας έχει μια μικρή ζώνη στο κέντρο της, η οποία με δύο τροχονόμους θα μπορούσε να έχει λύσει το πρόβλημά της. Θυμίζουμε πως όταν για μία περίοδο 15 ημερών είχαν μπει δύο τροχονόμοι, το θέμα λύθηκε. Αρα, τι συζήτηση να ανοίξουμε; Να μιλάμε για το ότι δεν έχουμε δύο τροχονόμους και επειδή δεν έχουμε θα αλλάξουμε τη ζωή μιας ολόκληρης πόλης;»

ΑΛΛΟ ΠΑΤΡΑ, ΑΛΛΟ ΑΘΗΝΑ

Επιπλέον, ο κ. Πελετίδης αναπτύσσει την άποψή του και δεν διακρίνει κοινά σημεία της Πάτρας με άλλες μεγάλες πόλεις. Γι’ αυτόν τον λόγο πιστεύει ότι η λύση δεν είναι ο Δακτύλιος, αλλά η τοποθέτηση δύο ακόμα τροχονόμων στους δρόμους:

«Στο χέρι μας είναι να βάλουμε κάτω τις δυνάμεις μας. Οσο λέμε συνέχεια, “έλα ρε αδερφέ”, δεν θα κάνουμε δουλειά. Με ένα σφύριγμα το θέμα μπορεί να λυθεί. Ας κάνουμε τώρα αυτό που μπορούμε και να μη λέμε ότι δεν υπάρχει προσωπικό. Μιλάμε για δύο άτομα. Δεν θα πέσει έξω ο προϋπολογισμός του κράτους για δύο άτομα. Η Πάτρα δεν είναι Αθήνα, ούτε Θεσσαλονίκη. Δεν είναι ανυπόφορο το κυκλοφοριακό. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα διπλοπαρκαρίσματα. Κατά τα άλλα, δεν έχουμε τόσο μεγάλο όγκο που να δικαιολογεί δακτύλιο».

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ

Ο δήμαρχος, επομένως, ξεκόβει κάθε συζήτηση: «Για να εξετάσουμε την πρόταση, θα έπρεπε πρώτα να παραδεχτούμε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε λύνεται με δύο τροχονόμους! Αν το κάνουμε, το πρόβλημα τελειώνει. Και μιλάμε για μια δοκιμασμένη λύση. Εμείς δεν πετάμε το μπαλάκι στην Τροχαία. Ομως, ξεχωρίζουμε τα θέματα. Οταν αφορά εμάς, είναι για εμάς. Οταν αφορά την Τροχαία, είναι για την Τροχαία. Ο καθένας να κάνει αυτό που είναι αρμόδιος. Εμείς από την πλευρά μας ελέγχουμε την εκ περιτροπής στάθμευση. Για δύο άτομα, θα υποφέρει μια ολόκληρη πόλη;».

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος
3 μήνες πριν

O δαχτυλιος εφαρμόζεται ευρέως στο εξωτερικό κ στις μικρές πόλεις καθώς βρέθηκε ότι μειώνει το κυκλοφοριακό κ επίσης το καυσαέριο κ την υγεία των πολιτών.επίσης δε γίνεται να μην υπάρχει δη,οπτική αστυνομία που να τα ελέγχει όλα επίσης.Στο εξωτερικό ή αστυνομία δεν ασχολείται με παρκάρισμα πάρα μόνο ο Δήμος.

Vagitispontikos
Vagitispontikos
3 μήνες πριν

Στο εξωτερικό ο κόσμος έχει λεφτά. Εδώ ο περισσότερος κόσμος έχει παλιά αυτοκίνητα τι θα κάνει δηλαδή θα πάρει καινούργια; Που θα βρει τα λεφτά; Είδαμε και στην Αθήνα το μπάχαλο του δακτυλίου τι δουλειά κάνει…

Παναγιωτοπουλος Κωστας
Παναγιωτοπουλος Κωστας
3 μήνες πριν

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν είναι δικό μου.
Δεν είναι ανυπόφορο.
Ας το λύσει η τροχαία.
Αυτή είναι περίπου η θέση του Δημαρχου.Η τροχαία δεν έχει προσωπικό.Να γελάσουμε η να κλάψουμε;Απλά αναρωτιέμαι υπάρχει Σωτηρία για αυτή τη Πόλη;


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά στην Αιγιάλεια -Επιχειρούν 3 οχήματα και 6 πυροσβέστες
«Πνίγεται» και η υπογειοποίηση; Αγνοείται ακόμα ο διαγωνισμός για το τρένο στην Πάτρα
Πάτρα: Μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας κατά κυκλώματος ναρκωτικών - Τέσσερις συλλήψεις για κοκαΐνη, χασίς και ηρωίνη
Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία στον Κορινθιακό Κόλπο: 10 σεισμοί μέσα σε 12 ώρες!