Πάτρα: Πετρέλαιο γιοκ – Οι πολλοί «ψήφισαν»… παγωνιά!

Κυριαρχεί η ασυμφωνία στις γενικές συνελεύσεις πολυκατοικιών της Πάτρας.

ΠΑΤΡΑ

Γυρίζουν την πλάτη στο πετρέλαιο θέρμανσης οι ιδιοκτήτες και οι ένοικοι διαμερισμάτων. Μιλήσαμε με τους διαχειριστές πολυκατοικιών, που έχουν διαμορφώσει δική τους άποψη, αλλά και διερμηνεύοντας συναδέλφους τους, με τους οποίους έχουν συζητήσει το πρόβλημα της θέρμανσης, εν όψει του χειμώνα.

Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές γενικές συνελεύσεις και η ασυμφωνία αποτελεί τον κοινό παρονομαστή ανάμεσα σε ιδιοκτήτες και ενοίκους, με τις πλειοψηφίες να αρνούνται την προμήθεια πετρελαίου.

«Δεν είναι πολλές οι πολυκατοικίες που όλοι οι διαμένοντες είναι εύποροι», τονίζει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ιδιοκτήτης εταιρίας κοινοχρήστων και συμπληρώνει: «Οχι μόνο δεν επιστρέφει ξανά στο πετρέλαιο η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιοκτητών και ενοίκων, αλλά προβλέπεται ότι ένα 30 – 40% από εκείνους που πέρυσι χρησιμοποίησαν πετρέλαιο, φέτος δεν πρόκειται να προχωρήσει σε προμήθεια. Κάποιοι, βέβαια έχουν στραφεί σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης (κλιματιστικά, σόμπες, ξύλα κ.λπ.), ωστόσο οι πολλοί έχουν επιλέξει, λόγω οικονομικής αδυναμίας, να αντέξουν το κρύο!

Ενα ακόμη πρόβλημα που αντικειμενικά θα επιτείνει την παγωνιά είναι τα περυσινά χρέη. Πολλοί διαχειριστές πολυκατοικιών της Πάτρας πιέζονται από εταιρείες διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης να εξοφλήσουν πρώτα τα περυσινά χρωστούμενα για να συνεργασθούν τη φετινή σεζόν. Επισημαίνεται ότι τα προβλήματα αυτά παρουσιάζονται κυρίως σε πολυκατοικίες με πολλά διαμερίσματα, ιδίως στις νοτιοανατολικές περιοχές της Πάτρας, αλλά και σε διάφορες συνοικίες, μηδέ εξαιρουμένων και πολυκατοικιών του κέντρου της πόλης…

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ