Πάτρα: Πλιάτσικο στην Τριών Συμμάχων – Κανονική λεηλασία στον «Σταθμό»
Στο εσωτερικό του πρώην καφέ «Σταθμός», έχουν ξηλώσει ακόμα και τις τάβλες από το δάπεδο
Καταφύγιο έχουν βρει πλέον άτομα στο εσωτερικό του πρώην καφέ «Σταθμός», δίπλα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Πάτρας, σε έναν χώρο που παραμένει εγκαταλελειμμένος, παρά το γεγονός ότι έχει προηγηθεί διαδικασία μίσθωσης μέσω της ΓΑΙΑΟΣΕ.
Η κατάσταση στο σημείο έχει πλέον ξεφύγει από το ζήτημα ενός κλειστού καταστήματος. Ο χώρος έχει παραβιαστεί και λεηλατηθεί, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες των επιχειρηματιών της πλατείας, ομάδες Ρομά εισέρχονται στο εσωτερικό και βρίσκουν εκεί πρόχειρο καταφύγιο.
Για την απομάκρυνσή τους έχει κληθεί η Αστυνομία, ενώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν μεταβεί στο σημείο, προχωρώντας στην απομάκρυνση των ατόμων από τον χώρο.
Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πρώην καφέ είναι ιδιαίτερα προβληματική. Από την πίσω πλευρά του κτιρίου, προς τις σιδηροδρομικές γραμμές, παραμένουν τα σημάδια της παραβίασης, ενώ στο εσωτερικό έχουν ξηλωθεί ακόμα και οι… τάβλες του δαπέδου!
Στον περιβάλλοντα χώρο η κατάσταση είναι επίσης εμφανώς υποβαθμισμένη, ενώ η έντονη δυσοσμία και η αποφορά είναι πλέον αισθητές στην περιοχή, δημιουργώντας μια εικόνα εγκατάλειψης που δεν περιορίζεται στα όρια του ακινήτου.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Λεηλατήθηκε ο «Σταθμός» – Σε απαξίωση η ζώνη του παλιού λιμανιού, σιγή από τη ΓΑΙΑΟΣΕ για τη μίσθωση
Ο «Σταθμός» είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 1997 και για σχεδόν τρεις δεκαετίες αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την Πάτρα.
Συνδέθηκε επιχειρηματικά με την οικογένεια Φλογερά, ενώ η λειτουργία του διακόπηκε τον Δεκέμβριο του 2025.
Στις 26 Ιουνίου 2026 είχε γίνει γνωστό ότι ο μεγάλος ισόγειος χώρος είχε μισθωθεί μέσω της διαδικασίας που είχε κινήσει η ΓΑΙΑΟΣΕ, με την προοπτική να επαναλειτουργήσει με χρήση σχετική με καφέ, μπαρ, εστιατόριο ή ζαχαροπλαστείο. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει υπάρξει καμία κινητικότητα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Η Ολίβια Βασιλοπούλου με ρίζες… Πατρινές, είναι η νέα Miss Universe Greece 2026
ΟΠΕΚΑ: τι να κάνεις για να μη χάσεις την πληρωμή επιδομάτων (Σεπτέμβριος 2026)
Το Minecraft αλλάζει το 2027 με την πρώτη νέα διάσταση εδώ και 14 χρόνια
Η Εστία Επιστημών Πατρών στη «Βραδιά του Ερευνητή 2026» ΦΩΤΟ
Real Estate στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης: Πώς αλλάζει η αναζήτηση κατοικίας
