Πάτρα: Ποντίκια σε σχολείο στα Καμίνια; – Δίνει η απάντηση η τοπική κοινότητα

«Εχουμε μόνιμα μέτρα, αν εντοπίστηκαν είναι από γάτες» τονίζει η Κοινότητα

Πάτρα: Ποντίκια σε σχολείο στα Καμίνια; - Δίνει η απάντηση η τοπική κοινότητα

Αναστάτωση προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή των Καμινίων, καθώς γονέας μαθητή που φοιτά στο δημοτικό σχολείο της περιοχής κατήγγειλε ότι μεταφέρθηκε από παιδιά πως «το σχολείο είναι γεμάτο με ποντίκια».

Στην περιοχή άνοιξε ένας μεγάλος κύκλος συζητήσεων για το αν ισχύουν οι καταγγελίες και στην όλη κουβέντα ήρθε να δώσει θεσμική απάντηση με ανακοίνωση η κοινότητα Καμινίων της οποίας πρόεδρος είναι ο Γιάννης Πανίτσας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι «κάθε δύο μήνες γίνεται μυοκτονία και απεντόμωση σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του σχολείου» αλλά και ότι «είναι εγκατεστημένες τουλάχιστον τρεις ενεργές παγίδες, με ειδικό δόλωμα εξόντωσης μεγαλόσωμων τρωκτικών».
Παράλληλα, η κοινότητα επισήμανε ότι «ο ψεκασμός των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του σχολείου γίνεται κατά την έναρξη του σχολικού έτους, στο μέσον και με την έναρξη της εαρινής ζέστης, ώστε τα παιδιά να είναι προστατευμένα από κάθε έρποντα, αρθρόποδο και μικρό σπονδυλωτό ζωύφιο».

Τέλος, η κοινότητα Καμινίων καταλήγει: «Ο Δήμος Πατρέων χρησιμοποιεί κατάλληλο εξειδικευμένο συνεργείο για τον σκοπό αυτό και βιολογικών ακίνδυνων για την υγεία των παιδιών ουσιών. Κατόπιν όλων αυτών, κάθε παραπληροφόρηση σχετικά με το ότι το σχολείο είναι γεμάτο ποντίκια είναι προσβλητική για τον Δήμο, το σχολείο και την κοινότητά μας. Παρόλα αυτά, σημειώνουμε ότι αν εντοπίστηκαν μικρά ποντικάκια σε αύλειους χώρους του σχολείου, αυτό οφείλεται καθαρά και μόνο σε κάποια γάτα που προφανώς το εναπόθεσε εκεί παίζοντας».

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ