Πάτρα: Πορεία για την υπογειοποίηση του τρένου και τον Ριγανόκαμπο – Ξεκινά στις 11

Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης πως η κινητοποίηση θα γίνει κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για σήμερα στις 11 το πρωί στην πλατεία Ολγας είναι προγραμματισμένη η εκκίνησης της πορείας που διοργανώνει η δημοτική Αρχή και η επιτροπή αγώνα, για την πλήρη υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και την απόδοση του ακινήτου στο Ριγανόκαμπο.  Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης πως η κινητοποίηση θα γίνει κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Ο Δήμος Πατρέων αναφέρει ότι διεκδικεί:

– Την υπογειοποίηση της νέα σιδηροδρομικής γραμμής από το σταθμό του Ρίου μέχρι το νέο λιμάνι.
– Τη συνέχιση της λειτουργίας του προαστιακού.
– Τη δημιουργία, στην επιφάνεια της σημερινής γραμμής, Γραμμικού Πάρκου.
– Να αποδοθεί άμεσα στο Δήμο ο πρώην σκουπιδότοπος στο Ριγανόκαμπο.

Παρούσα στην κινητοποίηση θα είναι η δημοτική παράταξη «Ώρα Πατρών», η οποία σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η παράταξη μας με συνέπεια όλο αυτό το διάστημα διεκδίκησε την υπογειοποίηση του τρένου κρατώντας ζωντανό το αίτημα της πόλης. Το ίδιο ισχύει και για την παράδοση του Ριγανόκαμπου στο Δήμο Πατρέων. Χρειάζεται όμως για όλα αυτά να υπάρχει ένα σχέδιο από την δημοτική αρχή το οποίο από ότι φαίνεται δεν υπάρχει».

Παρών, δηλώνει και η ΝΕ ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας όμως τη δημοτική Αρχή για παλινωδίες. Σε ανακοίνωση αναφέρεται: «Δεν είναι δυνατό και δεν θα αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση την καταδίκη της πόλης στο πλαίσιο της τακτικής “δυο μέτρα και δύο σταθμά”. Ωστόσο, κύριε Δήμαρχε, για τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες σχεδιασμού που έχει ζήσει ο Πατραϊκός λαός τα τελευταία 7 χρόνια σε σχέση με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, δεν ευθύνονται μόνο οι Κυβερνήσεις και οι συντελεστές του έργου. Σημαντική ευθύνη έχετε και εσείς ως πολιτικό πρόσωπο».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ