Πάτρα: Πως έδρασαν οι ληστές της Τράπεζας στην Έλληνος Στρατιώτου – Οι πληροφορίες της «Π»

Ενοπλος άρπαξε 5.000 € από το υποκατάστημα της Πειραιώς στην Ελληνος Στρατιώτου.

Πάτρα: Πως έδρασαν οι ληστές της Τράπεζας στην Έλληνος Στρατιώτου - Οι πληροφορίες της «Π»
Εκτός από αδίστακτος, αποδείχθηκε και γρήγορος  ο ένοπλος ληστής που μπήκε χθες το πρωί στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς επί της Ελληνος Στρατιώτου στην Πάτρα, καθώς χρειάστηκαν 45 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», για να προσεγγίσει το ταμείο, να απειλήσει με πιστόλι την υπάλληλο και να αρπάξει τελικά πάνω από 5.000 ευρώ και με τη βοήθεια συνεργού του που τον περίμενε με δίκυκλο, έξω από το κατάστημα να τραπούν σε φυγή.

ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ

Η παρουσία του άνδρα με  τη χειρουργική μάσκα, τα γυαλιά μυωπίας και την περούκα -όπως διαπιστώθηκε αργότερα – δεν κίνησε τις υποψίες των υπαλλήλων και των περίπου 10 ατόμων που βρίσκονται στην τράπεζα, καθώς όλοι θεώρησαν πως πρόκειται για πελάτη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», κατευθύνθηκε σ’ ένα από τα ταμεία που εξυπηρετούσε ηλικιωμένη, «οπισθοχώρησε» για λίγο και όταν η γυναίκα απομακρύνθηκε, εμφανίστηκε στην ταμία και επιδεικνύοντας το όπλο, της ζήτησε τα χρήματα. Σκηνή που δεν έγινε αντιληπτή από κανέναν μέσα στην τράπεζα.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Ο ληστής διέφυγε από την έξοδο κινδύνου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την κεντρική είσοδο της τράπεζας, με τον συναγερμό να ηχεί όπως γίνεται σε περιπτώσεις παραβίασης της θύρας, όμως και πάλι κανείς από την τράπεζα δεν έδωσε σημασία, και αυτό, όπως πληροφορείται η «Π»,  γιατί αποτελεί σχεδόν καθημερινό φαινόμενο να χτυπά ο συναγερμός της συγκεκριμένης πόρτας, καθώς ηλικιωμένοι πατούν κατά λάθος το κουμπί της κατά την αποχώρηση τους από το κατάστημα.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος – λιγότερο από ένα λεπτό – μέχρι να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι της τράπεζας ότι έγινε ληστεία και να ενημερώσουν την Αστυνομία, δυνάμεις της οποίας έσπευσαν στο σημείο άμεσα.

Οι κινήσεις του ένοπλου έχουν καταγραφεί από το κύκλωμα παρακολούθησης, ενώ το δίκυκλο εντοπίστηκε κατά πληροφορίες στο πεντάλεπτο από αστυνομικούς σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου στην Τερψιθέα, κάτω από τις γραμμές του τρένου. Από την έρευνα προέκυψε πως ήταν κλεμμένο. Οι αρχικές πληροφορίες που ήθελαν το «δίδυμο» των ληστών να είναι το ίδιο με εκείνο που είχε «χτυπήσει» στο υποκατάστημα της Alpha Bank στην Ακρωτηρίου, δεν επιβεβαιώνονται.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ