Πάτρα: Πότε θα τελειώσουν Αγιος Αλέξιος και Κανακάρη;

Νέες παρατάσεις σε έργα με εμπόδια που ξεπερνιούνται

Ειδήσεις Πάτρα Ο μεγαλύτερος αριθμός των φωτιστικών έχει τοποθετηθεί αλλά προέκυψε μια εμπλοκή

Με εμπόδια που ευτυχώς ξεπερνιούνται προχωρούν έργα του Δήμου Πατρέων τα οποία αλλάζουν την εικόνα της πόλης. Πρόσφατα, δόθηκε παράταση περαίωσης εργασιών σε δύο περιπτώσεις.

ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ Η ΠΛΑΤΕΙΑ

Η τρίτη παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών της νέας πλατείας στον Αγιο Αλέξιο δόθηκε τις προηγούμενες ημέρες και ο εργολάβος πλέον θα πρέπει να τελειώσει τις δουλειές του μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.
Λόγοι της καθυστέρησης κατά τον εργολάβο, οι οποίοι έγιναν δεκτοί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, έχουν να κάνουν με την πανδημία όπου αρκετοί εργαζόμενοι του αναδόχου έλειπαν λόγω ασθενείας, με την ενεργειακή κρίση που δημιουργεί δυσχέρεια στην προμήθεια των υλικών, με την καθυστέρηση στην πληρωμή του 3ου λογαριασμού του έργου κατά 35 ημέρες εντός Ιουνίου, αλλά και με την αναμονή έγκρισης του ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου και τέλος. Επίσης, προτιμήθηκε να δοθεί παράταση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της εποχής που καθιστούν απαγορευτική την τοποθέτηση του χλοοτάπητα που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 770.000 ευρώ με ΦΠΑ και κανονικά θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τις 20 Ιουλίου του 2021. Εστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου και πέντε μηνών όμως, φαίνεται πως προχωρούν οι εργασίες με στόχο να δοθεί η νέα πλατεία σε χρήση εντός του Δεκεμβρίου.

«ΚΟΛΛΗΜΑ» ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ

Εμπόδιο το οποίο ξεπεράστηκε εμφανίστηκε πρόσφατα και σε ένα άλλο έργο του Δήμου που αφορά τον φωτισμό της οδού Κανακάρη. Εκεί τους τελευταίους μήνες αλλάζουν οι καλωδιώσεις και τοποθετούνται 140 νέα φωτιστικά, αλλά αυτή τη στιγμή υπολείπονται 55. Ο λόγος της καθυστέρησης έχει να κάνει με ένα λάθος του αναδόχου, το οποίο διαπιστώθηκε και επισημάνθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου. Ο ανάδοχος προχώρησε σε ένσταση ώστε να μην γίνουν οι αλλαγές που ζήτησε η Υπηρεσία.

Ο Δήμος, με βάση τη μελέτη και την προκήρυξη του έργου, θέλει να τοποθετηθούν φωτιστικά οροφής, ασύρματοι ελεγκτές φωτιστικών και κόμβοι επικοινωνίας για σύνδεση με το σύστημα τηλεδιαχείρισης του Δήμου Πατρέων, όπως έγινε και στο υπόλοιπο κομμάτι της εργολαβίας των στοών της Κανακάρη. Από τη μεριά του ο ανάδοχος ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε να τοποθετήσει σιδηροϊστό 10 μέτρων χωρίς φωτιστικό σώμα. Μετά από εξέταση της ένστασης, οι δημοτικές υπηρεσίες κατέρριψαν τους ισχυρισμούς του αναδόχου, ο οποίος πρέπει να συνεχίσει την εκτέλεση του έργου. Αρχικά θα έπρεπε να τελειώσει στις 31 Δεκεμβρίου 2021, αλλά τελικά μετά από τρεις παρατάσεις φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί το έργο έως τις 6 Νοεμβρίου.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments