Πάτρα: Πού εστιάζουν οι έρευνες για τους βομβιστές του ΑΤΜ

Η μηχανή διαφυγής που χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκε στην περιοχή του Άνω Πετρωτού, στην Πάτρα.

Πάτρα: Πού εστιάζουν οι έρευνες για τους βομβιστές του ΑΤΜ

Οι περισσότερες ελπίδες της ασφάλειας Πάτρας, προκειμένου να οδηγηθεί στην αποκάλυψη των δραστών της ανατίναξης των ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Οβρυά, στηρίζονται σε δυο… ρόδες! Συγκεκριμένα, στη δίκυκλη μοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν οι δύο κακοποιοί στο Ανω Πετρωτό και τούτο διότι η εγκαταλελειμμένη μηχανή βρέθηκε σε χρόνο-ρεκόρ από άνδρες της Ασφάλειας, οπότε είναι πιθανό ότι υπάρχουν ίχνη προς αξιοποίηση για τον εντοπισμό τους.

Πάτρα: Πόσα χρήματα πήραν οι δράστες από το ΑΤΜ της Οβρυάς

Η μοτοσικλέτα έχει ήδη σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αθήνας και θα γίνει φύλλο και φτερό, με την ελπίδα ότι έστω και λίγο DNA θα φανεί χρήσιμο για τις περαιτέρω έρευνες.

Οπως είπε στην «Πελοπόννησο» αξιωματικός της Ασφάλειας Πατρών, που στάθηκε στο παρουσιαστικό των δραστών, «ο γρήγορος χρόνος που εντοπίσαμε τη μοτοσικλέτα μας κάνει να αισιοδοξούμε» «Κάνει εντύπωση το γεγονός ότι είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους. Βέβαια, από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας, δεν φαίνονται καθαρά τα πρόσωπά τους, όμως είναι ευδιάκριτο το “σουλούπι” τους και έχουμε τη δυνατότητα συγκρίσεων και προσομειώσεων».

Πάτρα – Ανατίναξη ΑΤΜ: «Φύγε θα γίνει έκρηξη…»

Οι ερευνητές της υπόθεσης επεξεργάζονται επίσης και κάποια άλλα στοιχεία που δεν θέλουν να δημοσιοποιήσουν για ευνόητους λόγους, τα οποία προέρχονται από την κάμερα του ΑΤΜ που λειτουργούσε μέχρι τη στιγμή της έκρηξης, αλλά και από την κάμερα ασφαλείας διπλανής οικίας.

Ο ίδιος ο αξιωματικός της τοπικής ΕΛΑΣ πρόσθεσε στην «Π»: «Εχουμε αξιοποιήσιμο υλικό απ’ αυτές τις δύο κάμερες είπε λακωνικά Απ’ όλα τα διαθέσιμα στοιχεία έχει προκύψει ότι οι δράστες δεν είναι γνωστοί στην Ασφάλεια Πάτρας. Ηλθαν πιθανότατα από την Αθήνα και σίγουρα πρόκειται για μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που είναι «ειδικευμένα» στις ανατινάξεις ΑΤΜ ανά τη χώρα.

Στατιστικά, καμία από αυτές τις σπείρες δεν μακροημερεύει. Αργά ή γρήγορα θα εξιχνιασθεί και αυτό το “κτύπημά” τους στην Οβρυά».

Επί του παρόντος, βέβαια, η κακοποιοί χαίρονται τη λεία τους, που υπενθυμίζουμε ότι ανέρχεται σε 130.630 ευρώ. Οχι πως λυπάται η Εθνική Τράπεζα, αφού έχει ασφαλισμένα όλα τα ΑΤΜ της…

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πάτρα: «Με σώσατε», νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα ναρκωτικών, η «τιμωρία» μαθητών

Βύρωνας: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του 32χρονου

Η Μαρίνα Σάττι χασμουριόταν την ώρα που έδινε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος του Ισραήλ ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης από τη Χίο: Η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών

Παραδόθηκε ύποπτος για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη στο Ρέντη

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ