Πάτρα: Πού θα βλέπουμε παραστάσεις το καλοκαίρι; Ποια θέατρα είναι προς το παρόν «off» εκτός του Αρχαίου Ωδείου

Μόνο με το Θερινό Δημοτικό Θέατρο του Δήμου έχει μείνει μία ολόκληρη πόλη – Τρία “θεατράκια” είναι «off»  λόγω προβλημάτων

Πάτρα Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο Θεατράκι της Κρήνης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Το ότι το θέμα των υποδομών καίει και πονάει την Πάτρα είναι γνωστό. Το να βρεθεί χώρος για κάποια πολιτιστική εκδήλωση, ιδιαίτερα τον χειμώνα, είναι κάτι το εξαιρετικά δύσκολο, με τις επιλογές να χωράνε στα δάκτυλα του ενός χεριού. Και αυτοί που έχουν μείνει είναι συγκεκριμένοι και συγκεκριμένης χωρητικότητας, μη μπορώντας να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

Μέχρι στιγμής, το πρόβλημα αυτό περιοριζόταν, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς το καλοκαίρι όλο και κάπως βρισκόταν τρόπος για να καλυφθούν αυτές οι ελλείψεις, κυρίως όσον αφορά τις θεατρικές παραστάσεις και τις εκδηλώσεις συλλόγων.

Όπως είναι γνωστό, το Ρωμαϊκό Ωδείο και φέτος βρίσκεται εκτός, ενώ μοναδικός χώρος για να φιλοξενήσει και πάλι παραστάσεις μεγάλου βεληνεκούς, οι οποίες επισκέπτονται την Πάτρα στο πλαίσιο περιοδείας, είναι το Θερινό Δημοτικό Θέατρο του Δήμου με τις όποιες αδυναμίες έχει.

Όμως, τι γίνεται με μικρότερες εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι ερασιτέχνες της πόλης όπως και αρκετοί σύλλογοι; Όπως ξέρουμε εκδηλώσεις σαν και αυτές είχαν ως χώρους πραγματοποίησεις τα τρία θεατράκια που βρίσκονται στην πόλη, όπως αυτό της Μαρίνας, των Ιτεών αλλά και της Κρήνης, όπου και πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου κάθε χρονιά στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Φέτος, όμως φαίνεται πως τα πράγματα δυσκολεύουν και σε αυτόν τον τομέα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, και τα τρία αυτά “θεατράκια” παρουσιάζουν προβλήματα, με τις προθεσμίες να πιέζουν καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες βρίσκονται μία ανάσα μακριά.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, το Θεατράκι της Μαρίνας βρίσκεται εκτός καθώς  υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά την ηλεκτρολογική του υποδομή. Χωρίς υποδομές είναι και το Θεατράκι στις Ιτιές. Μάλιστα παλαιότερα είχαν σημειωθεί και κλοπές από τα παρασκήνια του θεάτρου όπως μας πληροφόρησαν.

Και σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το Θεατράκι της Κρήνης, εκεί που όπως γράψαμε και παραπάνω πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Πριν από λίγο καιρό εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο εργολαβία ώστε να επιδιορθωθούν κάποια σημαντικά θέματα που αντιμετώπιζε. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του εργολάβου, οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο, χωρίς όμως αυτό να είναι κάτι σίγουρο.

Με όλα τα παραπάνω μπορεί να καταλάβει κανείς πως το καλοκαίρι προβλέπεται… δύσκολο όσον αφορά τις εκδηλώσεις τόσο των ερασιτεχνών, όσο και των διαφόρων συλλόγων, που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρουσίαζαν τις παραγωγές τους.

Βέβαια, προς το παρόν δεν γνωρίζουμε καν τι πρόκειται να γίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς αν και τέλη Απριλίου, ακόμα δεν γνωρίζουμε ούτε μία λέξη για το τι θα γίνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας!