Πάτρα: Πρεμιέρα για «Το Νούμερο 31328» στις 16 Δεκεμβρίου

Δια χειρός Χρήστου Στρέπκου στο θέατρο Λιθογραφείον.

ΠΑΤΡΑ

Πρεμιέρα κάνει στο θέατρο Λιθογραφείον στις 16 Δεκεμβρίου η παράσταση «Το Νούμερο 31328» του Ηλία Βενέζη σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου.

Ο συγγραφέας μας εξιστορεί τις κακουχίες και τις περιπέτειες που έζησε ο ίδιος όταν στα 18 του πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Τούρκους και οδηγήθηκε στα τάγματα εργασίας (αμελέ ταμπουρού) της Ανατολής μαζί με άλλους 3.000 Αϊβαλιώτες. Το νούμερο 31328 ήταν ο αριθμός του Βενέζη στα τάγματα εργασίας όπου πέρασε 14 μήνες και ήταν ένας από τους ελάχιστους αιχμαλώτους που επέζησαν.

ΠΑΤΡΑ

Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου παρουσιάζει όλη την πορεία του Βενέζη και των συντρόφων του στις απάνθρωπες συνθήκες της αιχμαλωσίας, το θάρρος και την απελπισία τους, την αλληλεγγύη τους τόσο μεταξύ τους αλλά και με τους φρουρούς τους, την μεγάλη προσπάθεια του ανθρώπου να παραμείνει άνθρωπος μέσα στις φρικαλεότητες και τις δοκιμασίες των στρατοπέδων συγκέντρωσης που πρώτη φορά δοκιμάστηκαν με τα τάγματα εργασίας από τους Τούρκους.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικό – Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Μουσική: Σπήλιος Καστάνης
Φωτισμοί: Ευσταθία Δρακονταειδή

Παίζουν: Αλέξανδρος Τσίτσος, Διονύσης Βούλτσος, Βασίλης Τσόρλαλης, Θάνος Δημόπουλος.

ΠΑΤΡΑ

Την παράσταση συνοδεύει με το κοντραμπάσο του ο μουσικός Σπήλιος Καστάνης .Φωτογραφίες Παράστασης: Βασίλης Ζαβέρδας. Παραγωγή: ΜΗΧΑΝΗ ΤΕΧΝΗΣ. Η παράσταση επιχορηγήθηκε και τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Παραστάσεις θα δίνονται κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου τις εξής μέρες: Τετάρτη: 19:30 – Πέμπτη: 21:00 – Παρασκευή: 21:00 – Σάββατο: 21:00 – Κυριακή: 19:30.
Εισιτήρια: Κανονικό 12 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ. Προπώληση 8 ευρώ,  TicketServices.gr
Διάρκεια Παράστασης: 1.25′

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments