Πάτρα: Πρεμιέρα στις 8 Μαρτίου για την «Αόρατη Όλγα» – Οι συντελεστές της παράστασης μιλούν στο pelop.gr

Ένα έργο -γροθιά στο στομάχι παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας – Αχαΐας. «Η Αόρατη Όλγα» ανεβαίνει στο θέατρο Αγορά και στο pelop.gr μιλούν οι ηθοποιοί της παράστασης.

Πάτρα Από τις πρόβες της παράστασης "Αόρατη Όλγα" (φωτογραφία: Μάριος Πασχάκης)

«Η Αόρατη Όλγα» είναι ο τίτλος της νέας παραγωγής της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας – Αχαΐας, που ανεβαίνει στο θέατρο Αγορά σε σκηνοθεσία Ηλία Αναστασόπουλου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8, 9 και 10 Μαρτίου.

Ο σκηνοθέτης αναφέρει για το έργο: «Το κείμενο του Γιάννη Τσίρου βασίζεται σε πραγματικές ιστορίες. Τα λόγια του έργου, είναι όπως ειπώθηκαν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Το trafficking είναι ένα θέμα που δύσκολα προσεγγίζεται. Την Αόρατη Όλγα δεν την αναγνωρίζεις, μπορεί να μένει δίπλα μας αθόρυβη και απομονωμένη, οπότε δύσκολα μπορεί να βοηθηθεί. Το έργο βγάζει στην επιφάνεια τη σκληρή και απάνθρωπη πραγματικότητα ενός δικτύου τόσο καλά οργανωμένου που δύσκολα μπορεί να χτυπηθεί».

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας-Αχαΐας φέρνει την «Αόρατη Όλγα» ΦΩΤΟ

Σήμερα, στο pelop.gr μιλούν οι ηθοποιοί της παράστασης και καταθέτουν τις απόψεις τους γύρω από ένα τόσο σημαντικό και φλέγον θέμα όπως το trafficking αλλά και το πώς οι ίδιοι και η παράσταση το προσεγγίζουν.

Νατάσα Σαρδελή: «Ίσως βάλουμε ένα λιθαράκι όλοι μαζί για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών»

Πάτρα

«Η Αόρατη Όλγα! Ή μήπως τελικά είναι ορατή; Εμείς είναι το θέμα πώς θέλουμε να τη δούμε… Έχουμε ευθύνη σαν κοινωνία; Αν ήταν το παιδί μας στην θέση της; Ποιοι υποθάλπουν τέτοιου είδους κυκλώματα; Συναισθανόμαστε η γυρίζουμε την πλάτη; Πολλά και άλλα τέτοια ερωτήματα θέλει να μας ξυπνήσει ο Γιάννης Τσίρος χωρίς να κρίνει η να κατευθύνει τον αναγνώστη και κατ’ επέκταση το θεατή. Ο σκηνοθέτης μας Ηλίας Αναστασόπουλος αλλά και όλο το team που δουλέψαμε για αυτό το έργο, αγκαλιασαμε την ΟΛΓΑ. Ελπίζουμε να το κάνετε και εσείς. Ίσως βάλουμε ένα λιθαράκι όλοι μαζί για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών».

 

 

 

Νίκη Καραβούλια: «Πολλές φορές με την ελπίδα της αναζήτησης για μια καλύτερη ζωή πέφτουν σε μια παγίδα…»

Πάτρα

«Η βία σε όλες τις μορφές της είναι ένα γεγονός που αντιμετωπίζουν όλοι οι άνθρωποι καθημερινά στις ζωές τους, και περισσότερο οι γυναίκες. Πολλές φορές με την ελπίδα της αναζήτησης για μια καλύτερη ζωή πέφτουν σε μια παγίδα , που οδηγεί σε έναν βαθύτερο λάκκο, χωρίς καμιά ελπίδα διαφυγής. Κάπως έτσι είναι και η ιστορία της ηρωίδας μας…».

 

 

 

 

Σπυριδούλα Γεωργίου: «Η εμπορία ανθρώπων είναι ένα σημερινό πρόβλημα»

Πάτρα

«Ένα τριαντάφυλλο για την ημέρα της γυναίκας… δε χρειάζεται κάτι άλλο γιατί τα προβλήματα λύθηκαν! Κι όμως, υπάρχουν ακόμα γυναίκες που αποτελούν αντικείμενα αγοραπωλησίας. Όχι μακριά μας… δίπλα μας. Και είναι τόσες πολλές! Το Π.Κ.Ε. ΟΤΕ Πάτρας Αχαΐας επέλεξε αυτή την ημέρα για να παρουσιαστεί η «Αόρατη Όλγα» του Γ. Τσιρου, ένα έργο που αναφέρεται στο πρόβλημα του trafficking των γυναικών. Η εμπορία ανθρώπων είναι ένα σημερινό πρόβλημα. Ένα πρόβλημα για το οποίο η κοινωνία μας δεν είναι αμέτοχη!».

 

 

 

Κίμωνας Τασσόπουλος: «Ένα έργο ύμνος για την γυναίκα»

Πάτρα

«Ένα έργο ύμνος για την γυναίκα που προσπαθεί να βρει δίκιο μέσα σε πολλές καταστάσεις».

 

 

 

 

 

 

 

Γιώργος Τσάπαλος:«Οφείλουμε να προβληματιστούμε»

Πάτρα

«Στην «Αόρατη Όλγα» παρουσιάζονται σκοτεινές διαδρομές και ζητήματα ενός μηχανισμού εκμετάλλευσης του ανθρώπου, χωρίς ηθικές αναστολές και φραγμούς… Οφείλουμε να προβληματιστούμε και να αποκτήσουμε άμεσα, ορατότητα σε αντίστοιχα ζητήματα που διέπουν και άλλες πτυχές της ζωής μας».

 

 

 

 

 

 

Ανδρέας Τασσόπουλος: «Ένα ρεαλιστικό έργο γροθιά στο στομάχι πολλών!»

Πάτρα

«Η Αόρατη Όλγα είναι ένα ρεαλιστικό έργο γροθιά στο στομάχι πολλών! Το όνειρο των κοριτσιών του Ανατολικού μπλοκ για μια καλύτερη ζωή γίνεται εφιάλτης στα χέρια των εμπόρων της σάρκας».

 

 

 

 

 

 

Σπύρος Λαμπρόπουλος:«Ένα έργο τόσο σκληρό όσο και αληθινό που παίζεται αθόρυβα»

Πάτρα

«Η αόρατη Όλγα είναι ένα έργο τόσο σκληρό, όσο και αληθινό που παίζεται αθόρυβα μπορεί και κάπου κοντά μας χωρίς να το ξέρουμε. Πραγματεύεται τη σκληρή πραγματικότητα του trafficking και της εμπορίας ανθρώπων. Ο εφιάλτης της νεαρής ανυπεράσπιστης Όλγας ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του θεατή και πέφτει σαν τσεκούρι όπως έλεγε και ο Κάφκα στην παγωμένη θάλασσα της ψυχής του».

 

 

 

 

 

Γιώργος Κ. Γραμματίκας: «Τα συναισθήματα είναι έντονα και δυνατά»

Πάτρα

«”Αόρατη Όλγα”: ένα έργο γροθιά στο στομάχι για την ανθρώπινη εκμετάλλευση και την ανθρώπινη βία. Συμβαίνει στη διπλανή πόρτα, αλλά η κοινωνία σφυρίζει αδιάφορα. Τα συναισθήματα είναι έντονα και δυνατά: απογοήτευση και θυμός, αγανάκτηση αποστροφή και ψυχική εξουθένωση. Η επιτυχία της “Αόρατης Όλγας” οφείλεται στον συγγραφέα Γιάννη Τσίρο, στην καθοδήγηση του σκηνοθέτη Ηλία Αναστασόπουλου, αλλά και στην άψογη συνεργασία των ηθοποιών».

 

 

 

 

  • Στην πρεμιέρα της παράστασης, θα μιλήσει η ψυχολόγος στο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Σοφία Ψαρρά.

Συντελεστές

ΟΛΓΑ: Νατάσα Σαρδελή

ΜΑΣΤΡΟΠΟΣ: Κίμωνας Τασσόπουλος

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Νίκη Καραβούλια

ΝΕΟΣ: Σπύρος Λαμπρόπουλος

ΠΕΛΑΤΗΣ: Γιώργος Τσάπαλος

ΓΙΑΤΡΟΣ: Γιώργος Γραμματίκας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ανδρέας Τασσόπουλος

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σπυριδούλα Γεωργίου

Σκηνοθεσία: Ηλίας Αναστασόπουλος

Μουσική: Μαρία Αντωνάτου, Γιώργος Δρίτσας (στις σκηνές του αστυνομικού)

Τραγούδι: Δώρα Βέτσου

Φωτισμοί: Ηλίας Αναστασόπουλος, Μίλτος Σπυρόπουλος

Σκηνικά, Μακιγιάζ, κοστούμια, φροντιστήριο: Η ομάδα

Επιμέλεια προγραμμάτων- ΜΜΕ- Επικοινωνία- Ψηφιακά μέσα: Χρύσα Δρίβα

Ινφο

Θα ανέβουν τρεις παραστάσεις στο θέατρο «Αγορά» της Πάτρας, στις 8,9 και 10 Μαρτίου 2024.

Ώρες παραστάσεων, 9μμ Παρασκευή και Σάββατο και 8.30μμ την Κυριακή.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 16 ΕΤΩΝ