Πάτρα – πρώην συμβασιούχοι: «Η Δημοτική Αρχή στάθηκε απέναντί μας»

Ευθύνες επιρρίπτουν στη δημοτική Αρχή, οι πρώην συμβασιούχοι του προγράμματος Κοινωφελούς Προγράμματος 2020.

Πάτρα - πρώην συμβασιούχοι: «Η Δημοτική Αρχή στάθηκε απέναντί μας»

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πρώην Εργαζόμενων Κοινωφελούς Προγράμματος 2020 του Δήμου Πατρέων αναφέρει:

Πάτρα: Καταρρέει οικονομικά ο Δήμος; – Τι είπε ο Κ. Πελετίδης στο δημοτικό συμβούλιο ΒΙΝΤΕΟ

«Πραγματοποιήθηκε στις 22/3/2023 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων .

Σαν Κοινωφελές Πρόγραμμα του 2020, δώσαμε κι’ εμεις το δικό μας παρών.
Το θέμα μας ήταν για ακόμη μια φορά η παρέκταση αρμοδιότητας , έτσι ώστε να έχουμε το δικαίωμα , να διεκδικήσουμε μέσα απο τις δικαστικές αίθουσες ,την επιστροφή στις εργασίες μας .

Για ακόμα μία φορά, η Δημοτική Αρχή στάθηκε απέναντί μας.
Δικαιολογίες , όπως η οικονομική κατάρρευση του Δήμου , επικράτησε ξανά .
Έχοντας απεμπολήσει πια ο κ. Πελετίδης, κάθε ψήγμα φιλολαϊκού χαρακτήρα, χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία το οικονομικό κομμάτι, ψευδώς υποστηρίζοντας, πως ο Δήμος δεν αντέχει να καλύψει οικονομικά τους, πολύ χαμηλούς μισθούς των συμβασιούχων.

Να σημειώσουμε πως ο σημερινός μισθός των συμβασιούχων εργαζόμενων ανέρχεται στα 587 ευρώ μικτά , και να προσθέσουμε πως δεν αγγίζει στο ελάχιστο , μισθούς μόνιμων υπαλλήλων του Δήμου , κάτι που μόνο να ευννοήσει το Δήμο θα μπορούσε .

Ακόμα λίγο , αυτό ήταν το σύνθημά μας σήμερα .
Ακόμα λίγο εργασία , ακόμα λίγες ανάσες ζωής .

Μάλλον έχει ξεχαστεί απο κάποιους , πως είναι να παλεύεις για να επιβιώσεις , Πως είναι να διεκδικείς εργασία με όποιον τρόπο μπορείς , Με μισθούς μιας άλλης εποχής , εμείς ζητάμε τη παραμονή στις εργασίες μας , γιατί έστω και το συγκεκριμένο ποσό, όσο μακριά και αν είναι έστω και απο το βασικό μισθό ,απέχει μίλια μακριά απο το μηδέν και την ανεργία.

Όχι , δε ζητήσαμε τίποτα παράνομο , το δικαίωμα προς την διεκδίκηση της εργασίας μας είναι καθόλα νόμιμο.

Βρισκόμαστε ακόμα μια φορά μπροστά σε μια απροκάλυπτη συμπεριφορά, που δεν επιλέξαμε , που αναφέραμε ξανά και ξανά πόσο λάθος είναι να μην δείχνεις στη πράξη Κ. Δήμαρχε το απαιτούμενο σεβασμό προς την εργατική τάξη , αυτή που μέχρι εχθές φώναζες πως στηρίζεις .Το γεγονός πως σε ένα θέμα στήριξης των εργαζομένων μειοψήφησε η Δημοτική Αρχή , προκαλεί ερωτηματικά και δικαίως πολλά σχόλια .

Καθοριστικό ρόλο , έπαιξε η στάση της Αντιπολίτευσης στο θετικό αποτέλεσμα το οποίο είχαμε . Μας έδωσε το δικαίωμα διεκδίκησης και στάθηκε δίπλα μας . Αναγνώρισε τις επιθυμίες μας , το δικαίωμα στη ζωή. Την αντιμετώπιση ίσο προς ίσο .Στηρίζοντας τα ίσα δικαιώματα σε ανθρώπους που παλεύουν να ζήσουν τις οικογένειές
τους .

Γιατί είμαστε άνθρωποι κ. Δήμαρχε . Με ανάγκες για επιβίωση και αγωνίες . Με θέληση για προσφορά , τιμώντας τις δουλειές μας . Στηρίζοντας τη πόλη μας και προσπαθώντας γι’ αυτή .

Όχι δε ζητήσαμε ελεημοσύνη.Ζητήσαμε δίκαιη μεταχείριση. Ισάξια. Χωρίς
διαχωρισμούς και προτεραιότητες. Με θέληση για εργασία. Και ίσως αν κι εσείς ήσασταν ανάμεσά μας, καταλαβαίνατε πως είναι να ξυπνάς κάθε πρωι με προορισμό το άγνωστο, σε τούτο το δύσκολο καιρό , και σε αυτόν που έρχεται .

Μ’ ένα μονάχα ερώτημα θα κλείσουμε:
Ανάμεσα μας , είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών. Όλων των ειδικοτήτων. Με πτυχίο και χωρίς πτυχίο , ισότιμοι . Ισάξιοι. Άνθρωποι με δικαιώματα και ανάγκες . Άξιοι να σταθούν στα πόδια τους και να μοχθήσουν. Να δουλέψουν, να προσφέρουν, να ζήσουν !

Κ.Δήμαρχε , με όλο το σεβασμό , στο τέλος της ημέρας ποιος είναι ο απολογισμός σας ;Αισθάνεστε υπερήφανος για ότι σήμερα προσφέρατε σήμερα στους συμπολίτες σας ;

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, για την υποστήριξη τους , την έμπρακτη
συμπαράσταση τους , τη δυναμική παρουσία τους και τη βοήθειας τους στη θετική και καθοριστική έκβαση της υπόθεσης μας , να σας πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στη κατανόηση και σεβασμό της εργατικής τάξης ,τους εξής συμπαραστάτες μας :Αλεξόπουλο Γρηγόριο , Αθανασόπουλο Αθανάσιο, Τριανταφυλλόπουλο Ναπολέων, Μπακαλάρο Χρήστο , Σολωμού Κατερίνα , Καυκά Γεώργιο , Δημακόπουλο Φώτιο, Ρώρο Γεώργιο, Τσιμπούκη Ιωάννη, Λάμπρου Ιωάννη, Χρυσανθακόπουλο Αλέξανδρο, Ψωμά Πέτρο, Δούρο Αθανάσιο, Στανίτσα Χαράλαμπο,, Μοίραλη Νικόλαο , Βορίση Διονύσιο, Φιλοπούλου Μαρία, Σβόλη Κωνσταντίνο, Ζαφειρόπουλο Παναγιώτη, Πολίτη Σπυρίδων, Ξυλιά Θεόδωρο, Κουνάβη Αντώνη, Ντρίνια Θεόδωρο ,Τζανάκο Νικόλαο .

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και τον δικηγόρο μας κ. Πετρόπουλο
Δημήτριο και για τη δική του δυνατή προσπάθεια και στήριξη στο δύσκολο αγώνα μας , όλο αυτό διάστημα ,διεκδικώντας τα δικαιώματά μας , εκράζοντας τη συμπαράστασή του,προσπαθώντας και πραγματοποιώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εμάς».

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ