Πάτρα: Πρώτη «400άρα» για τα ακαθάριστα οικόπεδα με υπογραφή Πελετίδη

Το ύψος των πρώτων προστίμων έγινε γνωστό για τα ακαθάριστα οικόπεδα, στην Πάτρα. Την επόμενη εβδομάδα έρχονται ακόμα περισσότερα μετά την ανταλλαγή των δεδομένων από την Εισαγγελία στον Δήμο.

οικόπεδα

Την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα «Πελοπόννησος» είχε γράψει πως τα πρόστιμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα έχουν ξεκινήσει και ήδη αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες. Η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε χθες, καθώς αναρτήθηκαν στη Διαύγεια οι πρώτες αποφάσεις που αφορούν δύο περιπτώσεις όπου κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε πως δεν είχαν γίνει καθαρισμοί ως όφειλαν από τους ιδιοκτήτες στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας.

οικόπεδα

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στη Διαύγεια, οι δύο πρώτοι Πατρινοί που έλαβαν τη «λυπητερή» είναι μια επιχείρηση στη Λεύκα και ένας ιδιώτης στου Ψάχου. Στην πρώτη περίπτωση το πρόστιμο είναι βαρύ και φτάνει τα 419,5 ευρώ για ακαθάριστη έκταση 839 τμ και στη δεύτερη περίπτωση το πρόστιμο ανέρχεται στα 142,5 ευρώ για οικόπεδο 285 τμ.

οικόπεδα

Αυτά είναι τα δύο πρώτα επίσημα πρόστιμα που έχουν κοπεί σε βάρος ιδιοκτητών, ενώ αυτές τις ημέρες είναι διαρκής η αλληλογραφία μεταξύ της Εισαγγελίας και του Δήμου για να οριστικοποιηθούν και άλλες περιπτώσεις. Οι εντολές από την Εισαγγελία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι ρητές για την επιβολή των ποινών από το Δήμο στους «απείθαρχους» ιδιοκτήτες. Γι’ αυτό και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η σύνταξη των αποφάσεων για την επιβολή των προστίμων, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα που καλύπτει το κάθε ακαθάριστο οικόπεδο, αλλά και τις δυνάμεις του Δήμου που θα απαιτηθούν για τον καθορισμό του ύψους του προστίμου.

Ωστόσο, η εικόνα της πόλης το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει να γίνεται καλύτερη στο θέμα των καθαρισμών, αφού τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται πυρετωδώς για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Ηδη πολλές γειτονιές και πλατείες έχουν δει να είναι καθαρισμένοι οι κοινόχρηστοι χώροι, ενώ συνεχίζει η Πυροσβεστική να υποδεικνύει σημεία στις δημοτικές υπηρεσίες που κρίνει επιβεβλημένο τον καθαρισμό τους για την αποφυγή εκδήλωσης και επέκτασης πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop