Πάτρα: Προβλήματα στην υδροδότηση προκαλούν ανησυχία – «Είμαστε καλύτερα από πέρυσι»

Αισιοδοξία εκφράζεται από τη ΔΕΥΑΠ για την επαρκή υδροδότηση της πόλης και των γύρω χωριών. Οι παρεμβάσεις, που έγιναν τους προηγούμενους μήνες, εκτιμάται πως έχουν βελτιώσει τις συνθήκες στις περιοχές που είχαν πέρυσι πρόβλημα. Μόνα «αγκάθια» οι βλάβες στο δίκτυο και ενδεχόμενες υψηλές θερμοκρασίες για παρατεταμένο διάστημα.

Πάτρα: Προβλήματα στην υδροδότηση προκαλούν ανησυχία – «Είμαστε καλύτερα από πέρυσι»

Θέμα που απασχόλησε έντονα και για ώρα το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης ήταν τα προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή της Κρήνης, με τους κατοίκους και την τοπική κοινότητα να ζητούν άμεση σύνδεση του οικισμού με το φράγμα Πείρου-Παραπείρου. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας διαβεβαίωσε το συμβούλιο πως έχουν δρομολογηθεί άλλες λύσεις για την υδροδότηση της Κρήνης με γεωτρήσεις.

Ωστόσο, με δεδομένη την περσινή ταλαιπωρία που πέρασαν οι κάτοικοι στην Οβρυά, την Παραλία, το Σαραβάλι, το Κεφαλόβρυσο και τον Ρωμανό υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως σχεδόν καθημερινά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το τηλεφωνικό κέντρο της «Π» δέχονται ερωτήματα και καταγγελίες για διακοπές νερού, γεγονός που δείχνει ότι κατευθείαν πηγαίνει ο νους των πολιτών στο χειρότερο σενάριο, δηλαδή πως δεν υπάρχει νερό διαθέσιμο.

Πρόσφατα, η «Π» δέχθηκε παρόμοια παράπονα από κατοίκους για ελλιπή υδροδότηση στην Ανω Πόλη, την Οβρυά και του Λάγγουρα. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα ξεκαθαρίστηκε πως δεν τίθεται θέμα αυτή τη στιγμή για έλλειψη νερού.

«Σε αυτές τις περιοχές είχαμε βλάβες στο δίκτυο, γι’ αυτό και παρατηρήθηκαν ολιγόωρες διακοπές υδροδότησης. Γενικά φέτος τα προβλήματα που θα παρατηρούνται θα οφείλονται σε βλάβες και φθορές του δικτύου. Εχουμε την αισιοδοξία πως με τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει, δεν θα υπάρχει πρόβλημα επάρκειας νερού. Το μόνο που δεν μπορούμε να ελέγξουμε είναι το ενδεχόμενο παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών για πολλές ημέρες. Τότε ναι, ίσως υπάρξει πρόβλημα με την επάρκεια νερού, αλλά αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο» ξεκαθάρισε ο κ. Παπανικήτας.

Για την περιοχή του Πράτσικα, τις τελευταίες ημέρες έχει δεχθεί κλήσεις το τηλεφωνικό κέντρο της «Π» και τα παράπονα είναι έντονα, αφού όταν επανέρχεται η υδροδότηση η πίεση του νερού είναι πολύ χαμηλή.

Παρόλα αυτά, πάντα χρειάζεται προσοχή από την πλευρά των κατοίκων και δεν πρέπει να επικρατεί εφησυχασμός. Η αλόγιστη σπατάλη νερού για πότισμα καλλιεργειών και πλύσιμο αυλών και δρόμων μπορεί να μας φέρει ξανά προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Επιπλέον, όπως τόνισε στην «Π» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας, στην υπηρεσία γίνονται δέκτες ανησυχιών. «Ο κόσμος είναι ανήσυχος γενικά. Μας καλούν στο τηλέφωνο για κάθε διακοπή νερού που γίνεται. Για παράδειγμα, στην περιοχή του Πράτσικα και τα Προσφυγικά που αλλάζουμε το δίκτυο, όσοι δεν το γνωρίζουν αναζητούν απαντήσεις γιατί δεν έχουν νερό. Είμαστε αισιόδοξοι για φέτος. Με τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει, εκτός έκτακτων ακραίων καιρικών συνθηκών, θα είναι πολύ καλύτερες οι συνθήκες υδροδότησης».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φιλαρμονική Ακράτας: Με την συναυλία της μαθητικής μπάντας η ολοκλήρωση των φετινών εκδηλώσεων
Πάτρα: «Μπουζούκια στην Πανσέληνο» - Η συναυλία της «Λαϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας «Εν Χορδώ – Θεόδωρος Γεωργόπουλος»
Πάτρα: Συγκρούστηκε αυτοκίνητο με ασθενοφόρο - Προκάλεσε επεισόδιο και εξαφανίστηκε ο οδηγός του Ι.Χ
Αίγιο: Μουσείο Σταφίδας και Πολυχώρος Εκδηλώσεων - Παραχώρηση ακινήτου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Δήμο