Πάτρα: Ψάχνουν λύση για τα Βραχνέικα

Πάτρα: Ψάχνουν λύση για τα Βραχνέικα

Την λύση που έχει δεσμευθεί στους κατοίκους ότι θα προσπαθήσει να βρει, εξετάζει η ΔΕΥΑΠ για το αντλιοστάσιο στην παραλιακή ζώνη των Βραχνεΐκων.

Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι εξετάζονται από τους τεχνικούς της δημοτικής επιχείρησης ένας σχεδιασμός, ο οποίος αν κριθεί αποτελεσματικός ως προς τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος μεταφοράς των λυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό, θα καταστήσει αχρείαστο το κτίριο του αντλιοστασίου. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια εγκατάσταση που απαιτεί μεγάλο βάθος (περίπου 4,5 έως 5 μέτρα) για να λειτουργήσει σωστά, διερευνάται κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί σε διαφορετικές συνθήκες. Αυτή μπορεί να είναι και μια λογική εξήγηση στο γεγονός ότι κατά την πρόσφατη αυτοψία μας στην περιοχή διαπιστώσαμε να βρίσκεται σε άλλο σημείο το βασικό μέτωπο των εργασιών.

Ο δήμος Πατρέων και η ΔΕΥΑΠ δεν θέλουν να καλλιεργήσουν υψηλές προσδοκίες στους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής. Γι’ αυτό και έχουν αποφύγει μέχρι σήμερα να κάνουν δηλώσεις. Φαίνεται, όμως, μετά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν πως είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν τα τεχνικά περιθώρια για να μην συνεχιστούν οι κοινωνικές τριβές. Ακόμα κι έτσι, ο διάλογος με την τοπική κοινωνία δεν θα μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον, αφού τα χρονοδιαγράμματα του έργου είναι αυστηρά (έχει προθεσμία ολοκλήρωσης μέχρι τον Οκτώβριο του 2021) και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η ΔΕΥΑΠ να τα υπερβεί.  

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ