Πάτρα – Ριγανόκαμπος: «Το σχέδιο που (δεν) έχουμε»

image 614878
Με παρέμβασή του ο αντιδήμαρχος Χ. Κορδάς φέρνει στην επικαιρότητα το σχέδιο της δημοτικής αρχής: Πάρκο 140 στρεμμάτων «με περίοπτη θέα, ελεύθερο και με δωρεάν χρήση, με τεράστιες δυνατότητες για δημιουργία κοινόχρηστου πράσινου για άθληση, σχολικές εκδρομές, παιδικές χαρές, παιδότοπους, για πολιτισμό κ.λπ.».

Ο Χ. Κορδάς εκτιμά ότι το πέρασμα της έκτασης στη δικαιοδοσία του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας είναι προθάλαμος «εκμετάλλευσης και κερδοσκοπίας από μεγάλα συμφέροντα, τα οποία παλιότερα ήθελαν δικό τους το Νότιο Πάρκο και το Παραλιακό Μέτωπο». Η γνωστή θεωρία της δημοτικής αρχής, που πάντως δεν έχει ποτέ κατονομάσει επενδυτή που ενδιαφέρεται για δημοτικές εκτάσεις.

ο Κ. Κορδάς σημειώνει ότι ο δήμαρχος έχει φθάσει μέχρι τον πρωθυπουργό, ζητώντας απόδοση, αλλά δεν έχει πάρει απάντηση. Αντίθετα σημειώνει ότι η πρωτοβουλία του δημάρχου προκάλεσε παρέμβαση «κυβερνητικού βουλευτή«, εννοώντας τη Χριστίνα Αλεξοπούλου «από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους παράγοντες πο βάζουν εμπόδια στην ικανοποίηση του αιτήματος που συμφέρει την Πόλη μας», υπαινισσόμενος ότι οι παρεμβάσεις αυτές έγιναν… για να μην παραχωρηθεί η έκταση.

«Στέλεχος μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο Δήμος, ως δημόσιος φορέας, δεν μπορεί να τον διαχειριστεί και προτείνει δημιουργία εταιρείας» τονίζει, εννοώντας τον Ν. Λάμπρου…

«Για να δικαιολογηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης λένε ότι δήθεν δεν έχουμε «Σχέδιο»! Φυσικά αυτογελοιοποιούνται αφού στην προμετωπίδα της ΟΜΟΦΩΝΗΣ διεκδίκησης είναι ολοφάνερο ότι ζητάμε ΠΑΡΚΟ!!!» καταλήγει, παραβλέποντας ότι το σχέδιο το απαιτεί ο κανονισμός του Υπερταμείου που δεν επιτρέπει παραχωρήσεις χωρίς σχεδιασμό που θα προβλέπει ανταποδοτικότητα.

Παραδέχεται ότι σχεδιασμός δεν έχει γίνει αφού παραδέχεται ότι βρίσκεται σε διαδικασία προώθησης αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Η παράταξη Ωρα Πατρών του Γ .Ρώρου διατύπωσε την ακόλουθη θέση:
«Ως ΩΡΑ Πατρών είχαμε θέσει το ζήτημα της παραχώρησης στον Δήμο του Ριγανόκαμπου, σε όλες μας τις συναντήσεις προεκλογικά με τους αρμόδιους υπουργούς και στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης. Είχαμε επιχειρηματολογήσει συνεισφέροντας σε μια διεκδίκηση που στηρίζεται μεν σε ένα δίκαιο αίτημα αλλά ακόμα δεν έχει βρει τον απαραίτητο σχεδιασμό προκειμένου να τεκμηριωθεί αποτελεσματικά.

Ενέργειες που θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει όπως η μετεγκατάσταση των λίγων οικογενειών Ρομά που κατοικούν σε άθλιες συνθήκες στη διεκδικούμενη περιοχή έχουν καθυστερήσει. Σύνταξη ενός ρεαλιστικού, οραματικού σχεδίου ανάπλασης της περιοχής, επιστημονικά τεκμηριωμένο που θα διαμορφώνει συνθήκες επισκεψιμότητας και βιωσιμότητας, δεν έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της δημοτικής αρχής παρά την αναγκαιότητά ως προς την τεκμηρίωση και διεκδίκηση του αιτήματος της παραχώρησης.

Ο Δήμος δεν πρέπει να απομονωθεί σε αυτή τη διεκδίκηση και να συμμετέχει σε αναποτελεσματικές κοκορομαχίες αλλά να αναζητήσει συμμάχους. Πλήθος φορέων μπορούν να συμβάλουν με τη δυναμική τους και τις προτάσεις τους. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο ως αποκλειστικό θέμα συνεδρίασης.

Με την ίδια λογική οφείλουμε να διαχειριστούμε και το θέμα της αξιοποίησης του χώρου του στρατοπέδου ΚΕΤΧ».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tritaia No10 29072021
gamos
καντινες