Πάτρα: Σαμούρη και Μαρκέτος για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

image 605730

Μηνύματα και από παράγοντες του Δήμου Πατρέων βγαίνουν στη δημοσιότητα συνεχώς για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Η δήλωση της Αντιδημάρχου Υγείας Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων Βίβιαν Σαμούρη, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αναφέρει:

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας, εν μέσω πανδημίας της νόσου COVID-19, αποτελεί μια ιδιαίτερη αφορμή, για την ανάδειξη των λόγων που η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε εξαιρετικά δεινή θέση, εξαιτίας της -ανεξέλεγκτης πλέον- εκτόξευσης των κρουσμάτων, με δραματικά αποτελέσματα: οι νεκροί από τη νόσο ξεπερνούν τους 8.000, στις ΜΕΘ καταγράφεται 100% πληρότητα, με συνέπεια ασθενείς να διασωληνώνονται σε πρόχειρες κλίνες, ενώ οι λοιπές νοσηρότητες (καρδιακές παθήσεις, καρκίνοι κ.ά.) δεν αντιμετωπίζονται από το δημόσιο σύστημα υγείας… Που σημαίνει ότι, μόνον οι ευκατάστατοι έχουν τη δυνατότητα να αποτρέψουν ένα πιθανό πρόωρο θάνατο από άλλες ασθένειες, απευθυνόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της υγείας, ενώ οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις -που το ποσοστό τους διευρύνθηκε ανησυχητικά το τελευταίο έτος, λόγω της όξυνσης των ανισοτήτων- εγκαταλείπονται στην τύχη τους.

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας, λοιπόν, βρίσκει αποδομημένο το δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς δεν καλύφθηκαν -μολονότι είχαν τη μορφή του κατεπείγοντος- οι ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, με συνέπεια εδώ και ένα χρόνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό να δίνουν έναν άνισο αγώνα…

Είναι πασιφανές πως οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ενώ προβληματισμό και συνεπακόλουθα αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη και αυτή, την ύστατη ώρα, που χάνονται καθημερινά δεκάδες ζωές, συνεχίζει να αδιαφορεί επιδεικτικά για τα άμεσα αιτήματα 90 σωματείων, συλλόγων και φορέων της Πάτρας, που όλο αυτό το διάστημα απαιτούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της ζωής και της υγείας μας. Μέτρα που σχετίζονται με την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, τη δημιουργία ικανού μηχανισμού  επιδημιολογικής επιτήρησης, παρακολούθησης και ελέγχου…

Δυστυχώς, η σημερινή απελπιστική κατάσταση, επαληθεύει το πόσο δίκιο έχουμε ως Δημοτική Αρχή, όταν εδώ και ένα χρόνο, διεκδικούμε μέτρα ατομικής προστασίας, προσλήψεις γιατρών και προσωπικού, ώστε να λειτουργεί όπως πρέπει, με τους κανόνες της επιστήμης και της τεχνολογίας, τόσο η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας όσο και η δευτεροβάθμια. 

Επαληθεύει επίσης, την ορθότητα του αιτήματός μας για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος -κάτι που απορρίπτει αδικαιολόγητα η κυβέρνηση-, καθώς και την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και την ένταξή του στον κρατικό σχεδιασμό αντιμετώπισης του ιού.

Τη συγκεκριμένη στιγμή, όμως, πρέπει να σωθούν ανθρώπινες ζωές και με δεδομένη την «κατάρρευση» των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης μας, επείγει η επίταξη του μεγάλου ιδιωτικού θεραπευτηρίου της Πάτρας.

Συνοψίζοντας, η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας, είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα, για μέτρα που θα «θωρακίσουν» την υγεία των πολιτών, μέσω ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων -με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές-, επίταξης χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα και εξασφάλισης όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό του λαού.

Γρηγόρης Μαρκέτος: Υγεία και Δήμος Πατρέων

Η ανακοίνωση της “Ωρα Πατρών” με το μήνυμα του Γρηγόρη Μαρκέτου αναφέρει:

Η Ώρα Πατρών τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απρίλη, όπως αρμόζει σε κάθε δημοτική παράταξη που αγκαλιάζει τα λαϊκά στρώματα κάθε γειτονιάς και κοινότητας του Δήμου Πατρέων. Τιμάμε την μέρα αυτή όχι στα λόγια αλλά με πρωτοβουλίες, που έχουν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κάθε συνδημότη και συνδημότισσας, κάθε παιδιού αυτής της πόλης.

Η Υγεία σημαίνει σωματική και ψυχική ευεξία, που εξασφαλίζεται, όταν υπάρχουν πράσινο, πλατείες, χώροι άθλησης, καθαριότητα, ασφαλή πεζοδρόμια, καλό κυκλοφοριακό, μέσα μαζικής μεταφοράς για τους ανθρώπους που ζουν στη πόλη μας, δρόμοι χωρίς λακκούβες που αποτελούν δυστυχώς προνόμιο της πόλης μας.

Υγεία είναι να υπάρχουν πιστοποιημένες παιδικές χαρές στις πλατείες και προπάντων  πλατείες με σιντριβάνια και πράσινο.

Υγεία είναι η καθημερινή μέριμνα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες για αυτό και στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Υγεία είναι η καθαριότητα της πόλης, η ανακύκλωση, η διαλογή στην πηγή, η κυκλική οικονομία. Υγεία είναι η δυνατότητα πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε κάθε δημοτική υπηρεσία και γενικά η δημιουργία υποδομών που να καθιστούν την πόλη φιλική σε όλους και όλες.

Υγεία είναι η σύμπραξη της «Βοήθεια στο σπίτι» με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ώστε να πάμε μπροστά. Υγεία είναι να μην αφήνουμε τα αδέσποτα στην τύχη τους, αλλά να δημιουργήσουμε στέγη αδέσποτων ζώων και δημοτικό κτηνιατρείο, ώστε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα. Υγεία είναι μία πόλη που βρίσκεται σε αρμονία με τη φύση, με κοινόχρηστους χώρους, υποδομές και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όλα αυτά απαιτούν ανθρώπους με μεράκι, γνώση, οικολογικές ευαισθησίες, έμπνευση και προ πάντων αγάπη για την φύση, την πόλη, την Πάτρα μας και τους ανθρώπους της.

Γρηγόρης Μαρκέτος

Μέλος ΔΣ ΚΟΔΗΠ / Γιώργος Ρώρος-Ώρα Πατρών

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20210803 ΜΕΝΕΙ ΜΥΣΤΙΚΟ 2
20210804 ΧΑΡΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ pdf
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
IMG 4043