Πάτρα: Σε συνθήκες σάουνας λειτουργεί το πρώην ΙΚΑ του Αγίου Αλεξίου

Εκτεθειμένοι στις υψηλότατες θερμοκρασίες με ότι αυτό συνεπάγεται, είναι προσωπικό και ασφαλισμένοι που προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου) Πάτρας.

kentro ygeias

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου) λειτουργεί υπό συνθήκες σάουνας.
Σε περίοδο καύσωνα, γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό και άλλο προσωπικό και φυσικά οι ασθενείς που προσέρχονται σε αυτό, είναι εκτεθειμένοι στις υψηλότατες θερμοκρασίες με ότι αυτό συνεπάγεται.

«Για μια ακόμα φορά, ακόμα ένα καλοκαίρι και εν μέσω φονικού καύσωνα, ο απαρχαιωμένος και εξαρχής προβληματικός κλιματισμός του ΚΥ Βορείου Τομέα Πατρών (τ. ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου) με ευθύνη του ΕΦΚΑ, στον οποίο δυστυχώς ανήκει ακόμα το κτίριο και η συντήρησή του, αλλά και των συμβάσεων που έχει κάνει με συγκεκριμένους προμηθευτές, δεν λειτουργεί. Με φυσικό αποτέλεσμα τις αποπνικτικές αλλά και επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία των εργαζομένων και των ασθενών» επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πατρών Απόστολος Σωτηρούδης και ο γραμματέας Νίκος Κοσκινάς.

Το τραγελαφικό είναι ότι ο διοικητής της 6ης ΥΠε Γιάννης Καρβέλης, παρ’ ότι δεν ανήκει στη δική του αρμοδιότητα, έχει εγκρίνει το απαιτούμενο κονδύλι για την επισκευή του κλιματισμού, αλλά η γραφειοκρατία του ΕΦΚΑ εμποδίζει να προχωρήσει το έργο.
«Καλούμε και πάλι τους αρμόδιους, να αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες τους και επιφυλασσόμεθα για την άσκηση κάθε νόμιμης παρέμβασης, προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών και να περιφρουρήσουμε τις συνθήκες εργασίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού» καταλήγουν οι κύριοι Σωτηρούδης και Κοσκινάς.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

12 Αντιγραφή
received 4355000644586265
IMG 1327
20210920 ΑΙΤΩΛΙΚΟ 1