Πάτρα: Σεμινάριο για το σωματικό και δημιουργικό θέατρο στο act

Την 1η και 2 Απριλίου.

Πάτρα: Σεμινάριο για το σωματικό και δημιουργικό θέατρο στο act

Το θέατρο act παρουσιάζει ένα ξεχωριστό διήμερο σεμινάριο με τον έμπειρο σκηνοθέτη, ηθοποιό και δάσκαλο θεάτρου, Κώστα Φιλίππογλου. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 1η και Κυριακή 2 Απριλίου και θα έχει συνολική διάρκεια 10 ώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στέλνοντας email στο act.theater.patras@gmail.com ή καλώντας στα τηλέφωνα 2610272037 και 6936122263. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περιγραφή σεμιναρίου:

Σε αυτή την συνάντηση οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με μία θεατρική αισθητική που βασίζεται στη μίμηση, την ομαδικότητα, την δημιουργία εικόνων, την εναλλαγή ρυθμού, το συνδυασμό έντονης δράσης και αφήγησης, την δημιουργική διάθεση – κατάθεση.

Θα γνωρίσουν μια θεατρική αισθητική, που δίνει έμφαση σε ένα συλλογικό τρόπο δουλειάς, στηρίζεται στη διαίσθηση, στον αυθορμητισμό, στην αυτενέργεια και αξιοποιεί τις προσωπικές εμπειρίες διερευνώντας και μετασχηματίζοντάς τις με τον αυτοσχεδιασμό και τον πειραματισμό.

Ειδικότερα θα εστιάσουμε στις τεχνικές του Ζακ Λεκόκ, που αξιοποίησε και ανέπτυξε περαιτέρω, η πιο διάσημη ίσως στο κόσμο ομάδα «σωματικού θεάτρου», η Complicite, με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με αυτές, προκειμένου να τις αξιοποιήσουμε στις θεατρικές μας δημιουργίες. Στόχος μας είναι, να δουλέψουμε επίσης με θεατρικά κείμενα εφαρμόζοντας στην πράξη τις παραπάνω τεχνικές. Ο σύγχρονος καλλιτέχνης των παραστατικών τεχνών δεν είναι «ηθοποιός γενικώς», απλό όργανο του σκηνοθέτη, αλλά έξυπνος δημιουργός, με άποψη, που συμβάλει σημαντικά στην θεατρική δημιουργία. Ο σύγχρονος σκηνοθέτης επίσης, δεν είναι ένας μικρός δικτατορίσκος, που επιβάλει την άποψή του, αλλά ένας δημιουργός, που εμπνέει με την αισθητική του, καθοδηγεί με τις τοποθετήσεις του τους συνεργάτες του, αλλά ταυτόχρονα τους ακούει και χρησιμοποιεί τις ιδέες τους. Άλλωστε κανείς δεν εγγυάται ότι η «Έμπνευση» θα μας επισκέπτεται σε κάθε μας δουλειά. Οπότε η ομαδική δημιουργία είναι το μαγικό μας ελιξίριο. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους αγαπούν το θέατρο και τις παραστατικές τέχνες και αποτελεί την αρχή για όσους θέλουν αργότερα να εμβαθύνουν στην αισθητική του σύγχρονου δημιουργικού θεάτρου.

Info

Ημερομηνίες: Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Απριλίου
2 μαθήματα 10 ωρών συνολικά
Ώρες: Σάββατο 14.00-19.00 Κυριακή 12.00-17.00
Κόστος συμμετοχής: 100€
Φοιτητές: 90€
Πληροφορίες – εγγραφές: 2610272037 – 6936122263

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ