Πάτρα: Σήμερα, Δευτέρα, ο δεύτερος «Ιστορικός Περίπατος» για τα 78 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης

Ανοικτό θα είναι το ιστορικό Καταφύγιο ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου αλλά και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου

ΠΑΤΡΑ

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός για τη συμπλήρωση 78 χρόνων απελευθέρωσης της Πάτρας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής συνεχίζονται στις 6.00 σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου με την πραγματοποίηση του δεύτερου «Ιστορικού Περίπατου» με αφετηρία της διαδρομής τη διασταύρωση Παπαδιαμαντοπούλου και Λόντου όπου βρίσκονταν οι φυλακές «Μαργαρίτη» και κατάληξη το χώρο του καταφυγίου κάτω από τα Ψηλαλώνια.

Κατά μήκος της διαδρομής θα ξεδιπλωθεί ένα σημαντικό κομμάτι από την ιστορία της Πάτρας το οποίο αφορά στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο, την κατοχή από τα ναζιστικά στρατεύματα και την απελευθέρωση της πόλης.

ΠΑΤΡΑ

Στην διαδρομή είχαν συμπεριληφθεί βασικά σημεία ιστορικών μαχών και γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στην πόλη την περίοδο της κατοχής και της απελευθέρωσης, με τις μνήμες να ζωντανεύουν..

Ο «περίπατος» θα ολοκληρωθεί στο Ιστορικό Καταφύγιο που φιλοξενείται η έκθεση αρχειακού υλικού.
Μέχρι σήμερα στις εκδηλώσεις παίρνουν μέρος μαζικά εκατοντάδες πολίτες ενώ μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό πραγματοποιούν ξεναγήσεις τόσο κατά μήκος των διαδρομών όσο και στο καταφύγιο.

Το πρωί της Κυριακής 23 Οκτωβρίου στο «Ιστορικό Καταφύγιο» η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ξενάγησε την «Αγέλη» Λυκόπουλων από τα Ζαραουχλεϊκα.

ΠΑΤΡΑ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ «ΟΧΙ» – 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο χώρος του «Ιστορικού Καταφυγίου» θα παραμείνει ανοιχτός την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου του «ΟΧΙ» από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι.

ΠΑΤΡΑ

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός έχει προγραμματίσει και άλλους «Ιστορικούς Περιπάτους». Οι ημερομηνίες πραγματοποίησής τους θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2610-390935 και 2610-361526 και στα e-mail: a.paizi@patrasculture.gr και l.karathanasopoulou@patrasculture.gr

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΑ
Πολιτισμός
Αίγιο
Πολιτισμός