Πάτρα: Σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης ο «νταής» σύντροφος – Τι υποστηρίζει

Ο άνδρας αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στα δικαστήρια, στην Πάτρα, καθώς επιτέθηκε και συνελήφθη για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ωρών στη γυναίκα, παραβιάζοντας ακόμα και τα περιοριστικά μέτρα.

Πάτρα

Για σήμερα Δευτέρα 8/04/2024, ορίστηκε η δικάσιμος στο πλαίσιο του αυτοφώρου για τον άνδρα που συνελήφθη στην Πάτρα, σε διάστημα λίγω ωρών για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συντρόφου του και παραβίαση δικαστικών αποφάσεων.

Αχαΐα: Δεν έχουν τέλος οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας – Τέσσερις νέες συλλήψεις

Υπενθυμίζεται η νεαρή γυναίκα πήδηξε από το παράθυρο διαμερίσματος, όπου διέμενε το ζευγάρι επί της οδού Ασημάκη Φωτήλα, για να ξεφύγει από τον δράστη.  Ακολούθησε η σύλληψη του μετά από καταγγελία του θύματος στην Αστυνομία οδήγθηκε ενώπιο της Δικαιοσύνης όπου ελήφθη η απόφαση να μην πλησιάζει τη γυναίκα σε απόσταση 100 μετρών. Ο άνδρας όμως είχε διαφορετική άποψη, έτσι επισκέφθηκε και πάλι το σπίτι και σύμφωνα με την καταγγέλουσα υπήρξε νέο επεισόδιο.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο δράστης η 47χρονη ήταν εκείνη που τον χτύπησε και ότι του όφειλε χρήματα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για ενδοοικογενειακή βία και παραβίαση δικαστικών αποφάσεων.

Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, γυναίκα μετέβη στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, όπου κατήγγειλε τον σύνοικο της, ημεδαπό άνδρα, για πρόκληση ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης, ενώ στη συνέχεια το θύμα μετέβη στην οικία της συνοδεία αστυνομικών προκειμένου να εξασφαλιστεί η προάσπιση της σωματικής της ακεραιότητας.

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης αυτόφωρης διαδικασίας και συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ενώ οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών,  παραπέμφθηκε σε δικάσιμο και αφού του επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι μη προσέγγισης του θύματος αφέθηκε ελεύθερος.

Την ίδια ημέρα το μεσημέρι, ο κατηγορούμενος μετέβη εκ νέου στην οικία της καταγγέλλουσας, παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, την απείλησε λεκτικά και της άσκησε σωματική βία, πιάνοντας την από τον λαιμό.

Η παθούσα κατήγγειλε στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, τις σε βάρος της πράξεις (ενδοοικογενειακή παράνομη βία, απειλή και παραβίαση δικαστικής απόφασης) ενώ στο πλαίσιο της άμεσης διαχείρισης του περιστατικού, διενεργήθηκαν αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την εκ νέου σύλληψη του κατηγορούμενου στην Πάτρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.