Πάτρα: Σήμερα εργαστήριο χοροθεατρικής αφύπνισης και έκφρασης

«Εργαστήριο Χοροθεατρικής Έκφρασης και Σωματικής Αφύπνισης», με τη Φιορέλα Μαστρόκαλου στο θέατρο Επίκεντρο+.

εργαστήριο

Εργαστήριο Χοροθεατρικής Έκφρασης και Σωματικής Αφύπνισης», με τη Φιορέλα Μαστρόκαλου στο θέατρο Επίκεντρο+, σήμερα Τετάρτη 29/03/2023 16:00, ανοικτό μάθημα γνωριμίας, δωρεάν για νέα μέλη.

Αν νιώθεις πως το σώμα , το μυαλό και το συναίσθημά σου δε μπορούν να προσφέρουν όλα όσα θα ήθελες, αν νιώθεις αμηχανία και έλλειψη στήριξης και σιγουριάς στη σκηνή και όχι μόνο, αν φαντάζεσαι ένα δημιουργικό, ζεστό χώρο που θα μπορείς να ανακαλύψεις, να δημιουργήσεις, να αφουγκραστείς και να εκφραστείς, τότε επέλεξε να γίνεις μέρος του πρωτότυπου συνδυαστικού εργαστηρίου.

Πρόκειται για ένα πολυθεματικό workshop που συνδυάζει τεχνικές από διαφορετικές τέχνες (θέατρο, χορό, περφορμανς, κινησιολογία  κ.α.), αλλα και σωματικών τεχνικών και ασκήσεων ( meditation, body awareness & healing, χαλάρωση, stretching , φυσιολογία σώματος κ.α.), τα οποία συλλειτουργούν προς το επιδιωκόμενο στόχο μας.

Οφείλουμε τη προσοχή στο σώμα και το συναίσθημά μας, να το ακούσουμε, να το φροντίσουμε και να το αφήσουμε να εκφραστεί. Έτσι θα κατορθώσουμε να βαδίσουμε στη ζωή μας, πιο ανάλαφροι, πιο εμπνευσμένοι και ισχυροί. Στο εργαστήριό μας επιμένουμε να κοιτάξουμε μέσα μας απελευθερωτικά, σωματικά & συναισθηματικά και να το στρέψουμε προς τον έξω κόσμο, καλλιτεχνικά, δημιουργικά μέσω της φόρμας της κινησιολογίας και του χοροθεάτρου.

Είναι για όλους και ειδικά για ανθρώπους που θέλουν να ανακαλύψουν & να φροντίσουν δυσκαμψίες ή δυσλειτουργίες του σώματος, να ακούσουν τον εαυτό και το συναίσθημά τους και να το συνδέσουν με το σώμα τους, εκφράζοντάς το καλλιτεχνικά σε ένα ασφαλές, δημιουργικό περιβάλλον. Να νιώσουν ισχυροί, με αυτοπεποίθηση και νέα πνοή έμπνευσης στη μικρή σκηνή ενός θεατρικού χώρου αλλά και στη μεγάλη σκηνή της καθημερινής μας ζωής.

Αναλυτικά:

Κάθε Τετάρτη 16.00-20.00 το Εργαστήριο Χοροθεατρικής Αφύπνισης & Έκφρασης

Σώματος με τη Φιορέλα Μαστρόκαλου με διάρκεια 3 μηνών στο θέατρο Επίκεντρο+.

Η Φιορέλα Μαστρόκαλου είναι ηθοποιός, performer, σκηνοθέτης, visual, εικαστική και  contemporary artist.

«Δουλεύοντας με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας & άτομα με ειδικές σωματικές ευαισθησίες, αλλά και όσους θέλουν να εξερευνήσουν το σύμπαν του χοροθεάτρου και της έκφρασης μέσω της κίνησης θα στοχεύσουμε στη σωματική, συναισθηματική αφύπνιση και τον επαναπροσδιορισμό της σωματικής κατάστασης, «στάσης» & έκφρασης στη σκηνή & στην καθημερινότητα. Παράλληλα θα γνωρίσουμε τη τέχνη του χοροθεάτρου που συνδυάζει φόρμες και στοιχεία από διαφορετικές τέχνες, όπως κίνηση, χορός, μουσική, τραγούδι, θέατρο, λογοτεχνία, εικόνα και σκηνικές αναπαραστάσεις (visualart, εγκαταστάσεις, αντικείμενα κ.α.)».

Χώρος: Θέατρο Επίκεντρο+ (Νόρμαν 16 και Αγ. Διονυσίου – Πάτρα)

Συναντήσεις κάθε Τετάρτη 16:00 – 20:00.

Πληροφορίες / Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του θεάτρου 2610 461050 και στο 6945477382.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της δουλειάς της ομάδας συμμετεχόντων.

Περισσότερα: https://epikentropatras.gr/2023/

 

Πληροφορίες: 2610 461050 & 6945477382

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop