Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του Θεολόγου Αθανασίου Μπιλάλη

Σήμερα Παρασκευή 21/06/2024, στην Πάτρα, το «αντίο» στον Θεολόγο – Νομικό Αθανάσιο Μπιλάλη.

Θεολόγου

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ανακοίνωσε την Τετάρτη 19/06/2024, μετά βαθυτάτης θλίψης, τον θάνατο του θεολόγου – νομικού Αθανασίου Μπιλάλη, που γεννήθηκε το 1938 στις Μηλιές Ολυμπίας, το τέταρτο από τα 6 παιδιά του Γεωργίου και της Ελένης.

Τελείωσε το δημοτικό σχολείο εκεί και το οκτατάξιο Γυμνάσιο στο Πελόπιο Ηλείας, το 1956, οπότε και εισήλθε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1960.

Το 1963 διορίστηκε αν. καθηγητής στην Εκπαίδευση, όπου υπηρέτησε για 34 χρόνια, συνταξιοδοτούμενος ως γυμνασιάρχης. Το 1967 νυμφεύθηκε την Αικατερίνη Κολοκυθά, από Πάτρα, με χριστιανικές αρχές, αποκτώντας ένα παιδί. Από τα φοιτητικά του χρόνια ο Αθ. Μπιλάλης συνδεόταν με τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, ως συμφοιτητές και συνοικότροφοι στην Αδελφότητα «Ζωή», ενώ ετέθη στη διακονία του αφιλοκερδώς, με ιεραποστολικό ζήλο, υπακοή, ταπείνωση και διάκριση.

Η εξόδιος ακολουθία του Αθανασίου Μπιλάλη θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή 21/06/2024, στις 11 π.μ. στον Αγιο Ελευθέριο Πατρών.

H αντιδήμαρχος Πατρέων, Αναστασία Τογιοπούλου, εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο του Αθ. Μπιλάλη και συλλυπήθηκε τη σύζυγό του Νίνα, την κόρη τους Ελενα και τον γαμπρό τους Δημήτρη.

O Αθανάσιος Μπιλάλης