Πάτρα: Συνάντηση για τα σκουπίδια είχαν εκπρόσωποι της εστίασης με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας

Η αποκομιδή στο Κέντρο της πόλης πραγματοποιείται τρεις(3) φορές ημερησίως και θα γίνει ενημέρωση των καταστηματαρχών για το ωράριο, ώστε τα απόβλητα να απορρίπτονται στους κάδους λίγο πριν την αποκομιδή

skeaana dimos

Τη συνεργασία του Δήμου με τους καταστηματάρχες εστίασης αναψυχής με στόχο την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων από τα καταστήματα εστίασης για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης, συζήτησαν σήμερα στο Δημαρχείο, κατά τη διάρκεια συνάντησης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Ασπράγκαθος, με τον Πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ (Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας), Ιωάννη Σπυρόπουλο.

Συγκεκριμένα

Συμμετείχαν από πλευράς Δήμου ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Παναγιώτης Λέμης, ο τμηματάρχης τμήματος Αποκομιδής Απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, Κων/νος Μανωλόπουλος, ο τμηματάρχης τμήματος Καθαρισμού Κοινοχρήστων Χώρων και ειδικών συνεργείων, Γεώργιος Στροφύλλας.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμη φορά, η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και ΣΚΕΑΝΑ και συμφωνήθηκαν να ληφθούν νέα μέτρα για την βελτιστοποίηση της καθαριότητας της πόλης. Η αποκομιδή στο Κέντρο της πόλης πραγματοποιείται τρεις(3) φορές ημερησίως και θα γίνει ενημέρωση των καταστηματαρχών για το ωράριο, ώστε τα απόβλητα να απορρίπτονται στους κάδους λίγο πριν την αποκομιδή. skeana 1

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας σημείωσε ότι η υπηρεσία έχει στη διάθεσή της περισσότερα μέσα ( νέο σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό) και παρόλη την μείωση του προσωπικού της έχει επιτύχει σημαντική βελτίωση της αποδοτικότητας. Επίσης έχουν αντικατασταθεί όλοι οι πράσινοι κάδοι στην πόλη, ενώ από το 2022 θα τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα ξεχωριστής συλλογής οργανικών απορριμμάτων με καφέ κάδους. Τόνισε επίσης ότι είναι αναγκαία η σωστή διαχείριση της συλλογής των βιοαποβλήτων πράγμα που θα είναι σε όφελος όλων των καταστηματαρχών και θα διευκολύνει την υπηρεσία καθαριότητας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ κατέθεσε τις απόψεις του κλάδου, είπε ότι σε γενικές γραμμές οι καταστηματάρχες είναι σύμφωνοι με όλα όσα προτείνει ο Δήμος και δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε οι συνάδελφοί του να ενημερωθούν και να συμπράξουν με το Δήμο στο θέμα της καθαριότητας της πόλης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

dpiek logo
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΟΔΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 1
Livanos
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ