Πάτρα-Σωματείο Ιπποκράτης: Να μην αποστείλει κανένας προϊστάμενος κανένα στοιχείο σχετικά με τους εμβολιασμούς μας

“Να μην ενδώσει και να μην αποστείλει κανένας προϊστάμενος κανένα στοιχείο σχετικά με τους εμβολιασμούς μας” αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Ιπποκράτης.

ΑΝΤΕΜΒΟΛΙΣΤΕΣ 1 2

Ανακοίνωση σχετικά με την αποστολή στοιχείων των υγειονομικών που είναι ανεμβολίαστοι εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων “Ο Ιπποκράτης”:

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους Προϊσταμένους, να μην ενδώσει κανένας και να μην αποστείλουν τα στοιχεία που έκ νέου και σήμερα τούς ζητούν για τους ανεμβολίαστους Συναδέλφους μας είναι στοιχεία που θα τα χρησιμοποιήσει η Διοίκηση για να τεθούν σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, αναγκαίοι και απαραίτητοι Συνάδελφοί μας

Αυτή η κίνηση που επαναλαμβάνεται και σήμερα είναι μιά κίνηση που διαψεύδει τον Διοικητή σε ότι αφορά τα χθεσινά του λεγόμενα ενώπιόν όλων μας, όπου με περίσσεια θράσους είπε ότι έχει όλα τα στοιχεία από το Υπουργείο, βάσει των οποίων θα υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις αναστολής των Συναδέλφων μας, στοιχεία που σαφώς αρνήθηκε να μας το επιδείξει όταν του το ζητήσαμε.

Απέναντι σ΄ αυτήν την επιμονή της Διοίκησης, εφιστούμε την προσοχή των προϊσταμένων, υπενθυμίζοντας τους, ακόμη μιά φορά την παρακάτω επιστολή κάλυψής τους.

Αριθμ. Πρωτ:……..112.

ΠΡΟΣ: – Διοίκηση Γ.Ν Πατρών.

Πάτρα……….…24.8.21.

KOIN: – Όλα τα Μέλη του Σωματείου μας,

– Όλους τους Εργαζόμενους του Γ.Ν Πατρών.

Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών επιστολών μας, αλλά και του εξωδίκου της ΠΟΕΔΗΝ που επίσης σας κοινοποιήσαμε, για την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ του κλάδου μας από την επίδειξη η κατάθεση οποιουδήποτε στοιχείου σχετικού με τον εμβολιασμό

Σας δηλώνουμε ακόμη μια φορά,

ότι συμμετέχουμε στην Απεργία –Αποχή, που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και έχει γνωστοποιήσει στους αρμόδιους φορείς με το προαναφερόμενο εξώδικό της, ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με την υποχρέωση επίδειξης ή κατάθεσης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης και ως εκ τούτου, όλα μας τα μέλη δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν ή να επιδείξουν κανένα από τα παραπάνω έγγραφα.

Βάσει της συμμετοχής μας στην προαναφερόμενη ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, δεν παρέχουμε το δικαίωμα σε κανέναν υπάλληλο ή υπηρεσία να έχει πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία υγείας των μελών μας, χωρίς την έγγραφη συγκατάθεσή τους, επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

Σημειώνεται, ότι η συμμετοχή μας στην ως άνω νομίμως προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μας και συνεπεία αυτού δεν μπορεί να επιφέρει εις βάρος τους καμία έμμεση ή άμεση μορφή διοικητικής ή άλλης συνέπειας.

 

Στη συνέχεια με την παρακάτω ανακοίνωση αναφέρεται στη συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην 6η Υ.Πε.:

Σας κάνουμε γνωστό ότι χθές, στα πλαίσια της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ, ως γνωστόν συμμετείχαμε και μάλιστα δυναμικά
Μετά την συγκέντρωση μας στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου και την σχετική ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ -ΚΑΤΑΛΗΨΗ της Διοίκησης του Νοσοκομείου μας
Είχαμε
Την συμμετοχή μας στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην 6η Υ.Πε, μαζί με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής μας, ενάντια στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ των εμβολιασμών.
Στην πολυπληθή αυτή συγκέντρωση,
αφού έγινε μια μικρή αναφορά για τις διεκδικήσεις μας από τον πρόεδρο του Σωματείου μας κλπ άλλους συνδιοργανωτές,
Ακολούθησε συνάντηση των εκπροσώπων των Σωματείων με τον Διοικητή και τον υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε
όπου γνωστοποιήσαμε ακόμη μια φορά τα αιτήματα μας,
αιτήματα που είχαν να κάνουν κυρίως με την μη εφαρμογή της αντιδραστικής διάταξης , την μη αναστολή της εργασίας στους ανεμβολίαστους Συναδέλφους μας, τις δυσκολίες ανταπόκρισης των εναπομεινάντων συναδέλφων μας στη δουλειά που θα κληθούν ήδη εξαντλημένοι να δουλέψουν χωρίς άδειες και ρεπό, την λειτουργία των Νοσοκομείων και την δυσχερή θέση που αυτά θα βρεθούν, αλλά και τις άδειες στους προς συνταξιοδότηση Συναδέλφους μας.
Ο Διοικητής αρκέστηκε να μας πει μόνον ότι αυτά μας τα αιτήματα θα τα μεταφέρει κεντρικά στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όπου παίρνονται αυτές οι αποφάσεις.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ