Πάτρα – σπιράλ: «Εκλεψε» την παράσταση ο Πέτρος Ψωμάς – Με όραμα και προτάσεις ο υποψήφιος δήμαρχος

«Η Πάτρα να γίνει πάλι Μητρόπολη!», ήταν το κεντρικό μήνυμα του Πέτρου Ψωμά στη χθεσινή ανοικτή εκδήλωση του σπιράλ στον πολύχωρο «Royal».

Πάτρα - σπιράλ: «Εκλεψε» την παράσταση ο Πέτρος Ψωμάς - Με όραμα και προτάσεις ο υποψήφιος δήμαρχος

«Η Πάτρα σήμερα είναι γκρίζα. Εδώ και 9 χρόνια διοικείται από ακατάλληλους ανθρώπους. Το γόητρο και η υπερηφάνεια του Πατρινού είναι στο ναδίρ. Το παρελθόν αυτής της πόλης μας κινητοποιεί και μας εμπνέει. Κάποτε η Πάτρα ήταν Μητρόπολη. Θα την ξανακάνουμε!».

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του Πέτρου Ψωμά στη χθεσινή ανοικτή εκδήλωση του σπιράλ στον πολύχωρο «Royal». «Ηρθε η ώρα η Πάτρα να διοικείται από τους Πατρινούς. Το σπιράλ αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται και ψηφίζουν όλο το δημοκρατικό φάσμα, που έχουν διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες κι όμως μπορούν να συνεννοούνται μεταξύ τους», δήλωσε ο Π. Ψωμάς, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στη «διπλή επανάσταση που επιχειρεί το σπιράλ». Ποια είναι αυτή η διπλή επανάσταση; Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Ψωμάς: «Πρώτον, η επιλογή από τους πατρινούς πολίτες μιας πραγματικά ανεξάρτητης δημοτικής αρχής και δεύτερον, το μοντέλο με ομάδες εργασίας που βρίσκονται παντού, σε όλα τα σημεία της Πάτρας». Και ο επικεφαλής του σπιράλ έδωσε το σύνθημα: «Θα νικήσουμε γιατί δεν αισθανθήκαμε ποτέ ηττημένοι».

Πάτρα - σπιράλ: «Εκλεψε» την παράσταση ο Πέτρος Ψωμάς - Με όραμα και προτάσεις ο υποψήφιος δήμαρχος

Ο Π. Ψωμάς αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε με δημάρχους από όλη την Ελλάδα, αλλά και στη συνάντηση δημάρχων που διοργάνωσε πριν από μερικούς μήνες το σπιράλ στην Πάτρα. «Ηταν μια πρωτοποριακή κίνηση, μια συνάντηση με περιεχόμενο και ουσία, στην οποία ανταλλάξαμε προτάσεις και ιδέες. Είδαμε τις καλές πρακτικές των άλλων δήμων. Κι όμως, ο δήμαρχος της Πάτρας δεν εμφανίστηκε πουθενά. Είναι ντροπή! Οι δήμοι της Πάτρας προχωρούν με σύγχρονες ιδέες κι εμείς δεν θέλουμε την κακιά Ευρώπη και μένουμε πίσω».

Μιλώντας για το μέλλον, ο Π. Ψωμάς διευκρίνισε πως «υπάρχουν πράγματα στην πόλη που μπορούν να αλλάξουν σε ορίζοντα 5ετίας και κάποια άλλα που απαιτούν περισσότερο χρόνο, για τα οποία όμως μπορούμε να βάλουμε τώρα τις βάσεις προκειμένου η Πάτρα να μπει μακροπρόθεσμα σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης».

Ο επικεφαλής του σπιράλ ανέφερε μεταξύ άλλων και την αναγκαιότητα της επαναφοράς της δημοτικής αστυνομίας στην πόλη, τη σπουδαιότητα της έλευσης του τρένου στο λιμάνι, την επανασύνδεση της Πάτρας με το Πανεπιστήμιο, τη δημιουργία νέας Μαρίνας και Μουσείου Πόλης («θα φτιαχτεί ενόψει 2028 και θα στεγάζει την Ιστορία της Πάτρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Ψωμάς), τη λειτουργία Θεματικού Πάρκου για το Καρναβάλι αλλά και τη σπουδαιότητα του Αθλητισμού και του Τουρισμού («εάν δεν υπάρξει τουρισμός στην πόλη, αυτή δεν μπορεί να ανασάνει»).

Τέλος, ο Π. Ψωμάς ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του: «Θέλω να δώσω έναν έπαινο σε όλους τους συνεργάτες μου κυρίως γιατί αφιερώνουν καθημερινά χαραμάδες στον χρόνο που δεν έχουν. Κι αυτό το κάνουμε όλοι γιατί αγαπάμε την πόλη παθολογικά και θέλουμε να την κάνουμε καλύτερη. Και για όλα όσα προτείνουμε υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Υπάρχουν αρκεί να ξέρεις πώς να τα διεκδικήσεις».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ