Πάτρα: Στις 23 Απριλίου το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ “Μαζί” στα Παλαιά Σφαγεία

Παίρνουν μέρος: 15 σχολεία, 47 εκπαιδευτικοί, 372 μαθητές & μαθήτριες

Πάτρα

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Αχαΐας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργανώνουν Νεανικό – Μαθητικό Φεστιβάλ με τίτλο “Μαζί!”, στην Πάτρα την Τρίτη 23 Απριλίου και ώρες 9.00- 12.30.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας – Αγωγή Υγείας & Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, την Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (ΚΕΔΗΠ), τη Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.)

Το Φεστιβάλ “Μαζί” 2024 περιλαμβάνει

α) παρουσιάσεις και δρώμενα,
β) βιωματικά εργαστήρια για παιδιά

Παίρνουν μέρος τα σχολεία & φορείς:

65ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Νηπιαγωγείο Καρυάς Αχαΐας
Νηπιαγωγείο Χαλανδρίτσας Αχαΐας
5ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
12ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
13ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
25ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
34ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
36ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
41ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
62ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού Αχαΐας
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών & Βαρηκόων Πατρών
Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών

Το Μαθητικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης 2024 πραγματοποιείται στην Πάτρα για ένατη χρονιά με τη συμμετοχή σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;», καθώς και άλλων ομάδων που έχουν δουλέψει πάνω στις ίδιες θεματικές. Όπως κάθε χρόνο, ένα δίκτυο σχολείων δημιουργήθηκε στην αρχή του σχολικού έτους με στόχο να δουλέψουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πάνω σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή του διαφορετικού σε όλες του τις μορφές. Τα παιδιά εργάζονται πάνω στην ενσυναίσθηση, την αποδοχή του άλλου, την κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για όλους.

Χρησιμοποιούνται θεατρικές τεχνικές, βιωματικά εργαστήρια, διδακτικές επισκέψεις, συζητήσεις, δημιουργική γραφή κ.ά. Ταυτόχρονα, κατά το ίδιο διάστημα οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε τακτικές επιμορφωτικές, συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις, ώστε να υπάρχει κοινή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη. Η αποκορύφωση αυτής της διαδικασίας είναι η συνάντηση όλων σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στο τέλος του σχολικού έτους, το οποίο, με τη στήριξη μεγάλου αριθμού φορέων της πόλης, έχει στόχο τη διάχυση της δουλειάς αυτής τόσο στη σχολική, όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.

Στηρίζουν οι εκπαιδευτικοί:
Ζαλαβρά Αλεξάνδρα, Παρασκευοπούλου Γεωργία, Μποϊνοπούλου Νικολίτσα, Τερζανίδου Μαρία, Τζικόπουλος Δημήτρης, Βλάχου Όλγα, Γιαννοπούλου Φωτεινή, Βαγενά Βάσια, Αντωνίου Αθηνά, Δημητρακοπούλου Αγγελική, Μπεκιάρης Γιώργος, Παπαγγελοπούλου Βενετία, Κωνσταντινίδη Κατερίνα, Τριανταφύλλου Ιωσηφίνα, Αλεξανδροπούλου Μαρία, Κολλύρου Ακριβή, Μαρία Ρέντιτ, Κακού Ολυμπία, Σαλάπα Αθηνά, Χρυσαυγή Κωστοπούλου, Κυπριανίδου Μαρίνα, Γρίβα Αντωνία

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Αχαΐας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Συνεργαζόμενοι φορείς: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας – Αγωγή Υγείας & Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (ΚΕΔΗΠ), Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.)
Συντονισμός: Γιούλη Δούβου, Γιώργος Μπεκιάρης, Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου
Γραμματεία: Τηλ 2106541600