Πάτρα: Στο Δημοτικό Συμβούλιο απόψε οι 425 συμβασιούχοι

«Καυτή» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, για το μέλλον των 425 συμβασιούχων.

Πάτρα: Στο Δημοτικό Συμβούλιο απόψε οι 425 συμβασιούχοι

Σήμερα το βράδυ 21/03/2023, θα μάθουν οι 425 συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων αν θα πάρουν τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου για τη δικαστική μάχη που θα δώσουν στο Λασίθι της Κρήτης ώστε να πάρουν παρέκταση αρμοδιοτήτων, να συνεχίσουν να εργάζονται και να πληρώνονται μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή τους για μονιμοποίηση.

Το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί και θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο δημοτικό συμβούλιο μετά από πρόταση 21 συμβούλων της αντιπολίτευσης. Οι εργαζόμενοι είναι «χωρισμένοι» σε τέσσερα τμήματα, ανάλογα το έτος πρόσληψης και είναι διαφορετικές υποθέσεις. Ωστόσο, στο σύνολο ο αριθμός τους φτάνει τα 425 άτομα.

Πρόκειται για τις γνωστές περιπτώσεις εργαζομένων που είχαν προσληφθεί αρχικά μέσω οκτάμηνων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και εργάζονταν σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι κατέθεταν αγωγές στα δικαστήρια ζητώντας να μονιμοποιηθούν, ενώ παράλληλα για να συνεχίζουν να εργάζονται κατέθεταν αιτήσεις σε πρωτοδικεία για την παρέκταση των αρμοδιοτήτων τους έως την εκδίκαση της αγωγής τους.

Οι εργαζόμενοι που παίρνουν παρέκταση αρμοδιοτήτων πληρώνονται από τον Δήμο αφού συνομολογεί πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του, ενώ αρχικά πληρώνονταν από τον ΟΑΕΔ.

Περίπου πέρυσι τέτοια εποχή, η στάση της δημοτικής αρχής Πελετίδη άλλαξε. Αυτό οφείλεται στο ότι από τη μία είναι δεδομένες οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος, ενώ από την άλλη σημαντικό ρόλο στην αλλαγή στάσης της δημοτικής αρχής έχει παίξει ένας νόμος που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2022 που σε ελεύθερη μετάφραση δεν επιτρέπει στους δήμους να «πηγαίνουν κόντρα» στα συμφέροντά τους.

Σημειώνουμε ότι οι ψήφοι των αντιπολιτευόμενων δημοτικών συμβούλων αρκούν για τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου στο αίτημα των εργαζομένων. Από εκεί και πέρα, η ουσία του θέματος είναι αν θα παραμείνουν στη δουλειά οι εργαζόμενοι, καθώς μιλάμε για 425 οικογένειες που περιμένουν με αγωνία να μάθουν για το μέλλον τους…

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ