Σταϊκούρας στο Επιμελητήριο Αχαΐας: Ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών-επενδύσεων και διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης το 2023 – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Στην Πάτρα βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας,  κατόπιν πρόσκλησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Επιμελητήριο Αχαΐας

Για ανάπτυξη, μείωση ανεργίας και σταθερά δημοσιονομικά μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αχαϊας. «Η Ελλάδα έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα στην Ευρώπη στην οικονομική και ενεργειακή κρίση και παρ’ όλα αυτά έχουμε ανάπτυξη» υπογράμμισε.

Επίσης προέβλεψε διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης και ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών και επενδύσεων το 2023 καθώς και τριπλάσιο βαθμό οικονομικής μεγέθυνσης το 2024.

Χαρακτήρισε την Ελλάδα «πρωταθλήτρια στις επενδύσεις» και επεσήμανε πως «από του χρόνου επιστρέφουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα».

Επίσης χαρακτήρισε ορθά και κοινωνικά δίκαια τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση επισημαίνοντας πως «η σωστή οικονομική πολιτική είναι να βοηθήσεις κατευθείαν τον καταναλωτή αυτόν που έχει περισσότερη ανάγκη».

«Όσο βγαίνουμε από τις εξωγενείς κρίσεις θα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα» πρόσθεσε.

Ο υπουργός παρίσταστε στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιεί η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αχαΐας και το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος στο κτίριο του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

 

Επιμελητήριο Αχαΐας

Επιμελητήριο Αχαΐας

 

Την πίτα έκοψαν οι τρεις πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος και Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής.

 

Επιμελητήριο Αχαΐας

Ακολούθησε ομιλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα:

 

Επιμελητήριο Αχαΐας

Παρών στην εκδήλωση είναι και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments