Πάτρα: Στον αέρα η ανάπλαση της Κάτω Πόλης – Εγκατέλειψε το έργο η Κοινοπραξία Εταιριών

Ο Δήμος θα επαναλάβει όσο το δυνατόν συντομότερα τον διαγωνισμό για την ανάπλαση της Κάτω Πόλης και του Ιστορικού Κέντρου.

Πάτρα: Στον αέρα η ανάπλαση της Κάτω Πόλης - Εγκατέλειψε το έργο η Κοινοπραξία Εταιριών

Η μεγάλη μεταβολή των τιμών των υλικών σε σχέση με το χρόνο υποβολής της προσφοράς είναι ο λόγος σύμφωνα με την ίδια, που η Κοινοπραξία Εταιρειών εγκαταλείπει το έργο ανάπλασης της Κάτω Πόλης και του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο Δήμος με ανακοίνωσή του στην οποία σημειώνει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Αιφνιδίως και παρόλο που σε λίγες μέρες θα υπογραφόταν η σύμβαση με τον Δήμο Πατρέων, για το έργο ανάπλασης της Κάτω Πόλης και του ιστορικού Κέντρου της Πάτρας, η Κοινοπραξία Εταιρειών εγκαταλείπει την κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο λόγος, όπως ισχυρίζεται η Κοινοπραξία, είναι η μεγάλη μεταβολή των τιμών των υλικών σε σχέση με το χρόνο υποβολής της προσφοράς.

Φαίνεται ακόμα μία φορά, ότι η κατασκευή των έργων μέσω ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρείες, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους όχι μόνο δεν διευκολύνει -όπως θέλουν να μας πείσουν- στην πραγματοποίηση των έργων, αλλά αντίθετα βάζει εμπόδια, δημιουργεί σοβαρές καθυστερήσεις έως και ακυρώσεις διαγωνισμών, λειτουργεί σε βάρος και της ποιότητάς τους.

Η αιτία γι’ αυτό δεν είναι άλλη, από το γεγονός πως κάθε εργολάβος, κάθε εταιρεία, θέλει να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό κέρδος από κάθε έργο, από κάθε εργολαβία.

Ο Δήμος θα επαναλάβει όσο το δυνατόν συντομότερα τον διαγωνισμό για την ανάπλαση της Κάτω Πόλης και του Ιστορικού Κέντρου».

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ν. Προϊκονομόπουλος
Ν. Προϊκονομόπουλος
1 year πριν

Ότι πήγε να γίνει κάτι σημαντικό για το ιστορικό κέντρο και την ενοποίηση αρχαιολογικών και Άνω πόλης. Τι ατυχία είναι αυτή, αυτή η πόλη ΠΑΝΤΑ να βλέπει τρομερές καθυστερήσεις σε έργα ή να μην γίνονται ποτέ , ή να γίνονται τόσο πρόχειρα που είναι σαν να μην έγιναν ποτέ. Ήταν να γίνει με τις φοβερές αυξήσεις στα υλικά βέβαια. Πάντως γενικά το φοβερό είναι να βλέπεις την αντίθεση που υπάρχει στα έργα που γίνονται στην Αθήνα, ταχύτατα και μεγάλων προδιαγραφών, ενώ στην Πάτρα που ανήκει στην φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδας όλα γίνονται μίζερα ή ποτέ. Γιατί; Θα αλλάξει ποτέ αυτό το πράγμα; Δλδ το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών θα αποκεντρωθεί προς τα εδώ για μία καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή και παροχή υπηρεσιών; Τα πάντα έχει η Πάτρα, αλλά αυτά τα έργα είναι ζωτικής σημασίας και τέτοιες συγκυρίες δεν βοηθάνε καθόλου!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ