Πάτρα: Στον καταυλισμό των Ρομά σήμερα η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού της 6ης ΥΠΕ

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς στους Ρομά, που ζουν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.

Πάτρα: Στον καταυλισμό των Ρομά σήμερα η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού της 6ης ΥΠΕ

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, στο πλαίσιο της θωράκισης της υγείας του γενικού πληθυσμού συνεργάζεται με τον Δήμο Πατρέων για την οργάνωση και πραγματοποίηση εμβολιασμών στους ΡΟΜΑ, που ζουν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου Πατρών.

Κατά συνέπεια, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ προγραμμάτισε την αποστολή της Κινητής Μονάδας Εμβολιασμού για σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.

Η εμβολιαστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με ιατρικό προσωπικό της ΤΟΜΥ Εγλυκάδος, κατά τις πρωινές ώρες. Στην οργάνωση και διαχείριση της εμβολιαστικής παρέμβασης συμμετέχει ενεργά και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πατρέων.

Επιθυμία της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ είναι η ενίσχυση του τοίχους ανοσίας κατά του νέου κορονοιού, ώστε να μειωθεί ο ρυθμός μετάδοσης και ο αριθμός των νοσούντων, που χρήζουν νοσηλευτικής περίθαλψης. Έτσι θα αποσυμφορηθεί η ραγδαία αύξηση των ασθενών από κορονοιό στις νοσηλευτικές μονάδες.

Προτεραιότητα δίνεται σε ευάλωτες και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, που δεν τηρούν απόλυτα τα μέτρα προστασίας και ο τρόπος διαβίωσής τους παρεκκλίνει από την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η αναγκαιότητα εμβολιαστικής κάλυψης αυτών των πολιτών είναι άμεση. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η μείωση κινδύνου διασποράς μεταξύ των μετακινούμενων πληθυσμών από πόλη σε πόλη και από νομό σε νομό.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ