Πάτρα: Συλλογή άγριων χόρτων από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου – ΦΩΤΟ

Στη δράση των μελών του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων αξιοποιήθηκαν σακούλες ανακύκλωσης

Πάτρα

Τα μέλη του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων, φόρεσαν τα γάντια τους, πήραν λαβές κοπής και σακούλες, και μάζεψαν κάθε είδους χόρτα εντός του περιφραγμένου χώρου του Πάρκου.

Οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση των εμπειρότερων μελών σχετικά με το θέμα της χορτοσυλλεκτικής τέχνης, έμαθαν να αναγνωρίζουν τις διάφορες ποικιλίες χόρτων και μπήκαν στην ενδιαφέρουσα διαδικασία συλλογής τους. Μια διαδικασία που φέρνει τον καθένα σε επαφή με τη φύση και προσφέρει μεγάλα οφέλη στην ψυχική του υγεία.

Η χορτοσυλλεκτική του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων ανέδειξε το γεγονός ότι ένας φυσικός χώρος δεν έχει μόνο μία χρήση αλλά περισσότερες. Έτσι, μια έκταση πρασίνου που είναι ταυτισμένη με σχολικές επισκέψεις, αθλητισμό, κατασκηνώσεις κ.ά, όπως το πάρκο, μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, καινούργιες εμπειρίες και κατ’ επέκταση διάφορες ευκαιρίες αλληλεπίδρασης.

Η ποσότητα που συλλέχθηκε διατέθηκε στη Δομή Συσσιτίων του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου μας (ΚΟΔΗΠ), η οποία μοίρασε παραπάνω από 30 μερίδες ως συνοδευτικό γεύματος στο Υπνωτήριο Αστέγων.

Να σημειωθεί, ότι στη δράση,  αξιοποιήθηκαν σακούλες ανακύκλωσης ως υλικό εξυπηρετικό, επαναχρησιμοποιούμενο αλλά και οικολογικό, και ταυτόχρονα ως μέσο δημόσιας προβολής των μηνυμάτων της ανακύκλωσης.

Πάτρα Πάτρα Πάτρα Πάτρα

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop