Πάτρα: Συνάντηση Φίλια για ελέγχους στην αγορά κρέατος

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Φίλια με εκπροσώπους του Συλλόγου Κρεοπωλών Πάτρας για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος.

πάτρα

Συνάντηση με εκπροσώπους του συλλόγου κρεοπωλών Πάτρας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέας Φίλιας με θέμα τη λειτουργία της αγοράς κρέατος εν όψει των εορτών του Πάσχα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι συναρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του ΕΦΕΤ και του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι κρεοπώλες ανέδειξαν τα προβλήματα του κλάδου τους και τόνισαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν υπεύθυνα τους καταναλωτές εν όψει των εορτών του Πάσχα, κυρίως λόγω των υψηλών τιμών διάθεσης των αμνοεριφίων. Συγκεκριμένα τόνισαν ότι η αγορά διαθέτει επάρκεια σε αμνοερίφια και οι ίδιοι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να τιμήσουν την εμπιστοσύνη που τους δείχνει ο καταναλωτής διαθέτοντας κρέατα άριστης ποιότητας στις χαμηλότερες δυνατές τιμές.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας τόνισε τον σημαντικό ρόλο των κρεοπωλών για την προστασία των καταναλωτών αλλά και για την στήριξη της τοπικής κτηνοτροφίας και ζήτησε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να συνεχίσουν τους εντατικούς ελέγχους σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας του κρέατος, ώστε να διασφαλιστεί η υγιεινή των κρεάτων και να παταχθούν τυχόν προσπάθειες ελληνοποιήσεων.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Ε65 δίνει προβάδισμα στην Ηγουμενίτσα-Κίνδυνος απομόνωσης της Πάτρας

Πάτρα-Πύργος: Στο 80% η πρόοδος εργασιών στον μέχρι το τέλος του 2024

Βίντεο: Το ξέσπασμα συγγενών μετά την απόφαση για το Μάτι: Φώναζαν, πέταξαν καρέκλες ,φυγαδεύτηκαν οι κατηγορούμενοι

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ειδικό μπόνους παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ο Πατρινός Άρης Σπηλιωτόπουλος