Πάτρα: Συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή ζητά ο Κ. Πελετίδης για τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή

Με επιστολή του ο κ. Πελετίδης ζητά συνάντηση  με θέμα τις εξελίξεις που υπάρχουν γύρω από το ζήτημα της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής.

Πάτρα: Συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή ζητά ο Κ. Πελετίδης για τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή απέστειλε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδη.ς

Σε αυτή ζητά συνάντηση  με θέμα τις εξελίξεις που υπάρχουν γύρω από το ζήτημα της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής.

Στην επιστολή ο δήμαρχος Πατρέων αναφέρει:
«Κύριε Υπουργέ,
Πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ, ότι το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ έλαβε την απόφαση ολοκλήρωσης της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ρίο – Νέος Λιμένας Πατρών, με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.

Για το θέμα αυτό, στις 18/5/2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Βίνη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, όπου μας γνωστοποιήθηκε ότι στον Ανταγωνιστικό Διάλογο, θα υπάρχει πριμοδότηση, με υψηλή βαθμολογία, της τεχνικής λύσης που θα υλοποιεί την υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο, με τη μέθοδο cut and cover.

Παρά τις προσπάθειές μας, δεν έγινε κατορθωτό να γίνει συνάντηση μαζί σας, για να επιβεβαιωθεί αυτή η επιλογή, η οποία θα ικανοποιούσε το αίτημα της πόλης μας.

Γνωρίζετε το ισχυρό ενδιαφέρον της πόλης μας για την υπογειοποίηση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, με ανάπλαση της επιφάνειας του έργου και με δημιουργία γραμμικού πάρκου. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, είχαμε δηλώσει την πρόθεσή μας, ο Δήμος να αναλάβει συμπληρωματικά έργα, όπως παράπλευρους δρόμους, αστικού χαρακτήρα παρεμβάσεις κτλ.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι αναγκαίο να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση, για να μάθουμε τον προγραμματισμό της ΕΡΓΟΣΕ και να σας εκθέσουμε τις απόψεις του Δήμου μας».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ