Πάτρα: Συνάντηση Πέτρου Ψωμά – Ευγενίας Πιερρή

Επίσκεψη της #Παιδείας του σπιράλ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας

ΠΑΤΡΑ

Τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας επισκέφτηκε την περασμένη Τρίτη αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας #Παιδεία της δημοτικής παράταξης σπιράλ, προκειμένου να συζητήσει με την Διευθύντρια κ. Πιερρή τρέχοντα θέματα που αφορούν τα σχολεία της Πάτρας. Τον επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρο, Ψωμά, συνόδευαν ο συντονιστής της #Παιδείας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της παράταξης, Ανδρέας Κοσμάτος και ο εκπαιδευτικός Διονύσης Βούλγαρης, μέλος του σπιράλ.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από ζητήματα που αφορούν τα σχολικά κτίρια, η συντήρηση των οποίων αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου Πατρέων και της σχετικής Αντιδημαρχίας Παιδείας. Επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα μεταστέγασης ορισμένων σχολείων της πόλης σε ιδιόκτητα, καταλληλότερα ή ασφαλέστερα κτίρια, ενώ συζητήθηκε και η διαχρονική ανάγκη να διαμορφωθεί ένα φιλικό και ελκυστικό περιβάλλον για μαθητές και διδάσκοντες, ώστε ολόκληρη η σχολική κοινότητα να λειτουργεί αποτελεσματικότερα μέσα σε καλαίσθητα και ασφαλή σχολεία.

Ιδιαίτερη ευαισθησία επιδεικνύει η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο θέμα της ασφάλειας και της καθαριότητας των σχολείων, ευαισθησία που διατυπώθηκε ποικιλοτρόπως κατά τη συζήτηση. Ειδικά για το θέμα της καθαριότητας, η κ. Πιερρή εξέφρασε την ικανοποίηση και ανακούφιση της για την κάλυψη των φετινών αναγκών των σχολείων με σχολικές καθαρίστριες για ολόκληρο το ωράριο λειτουργίας των σχολείων.

Το σπιράλ κατέθεσε την πρόταση του να λειτουργεί από τον Δήμο Πατρέων ένα συνεργείο ελέγχου των σχολικών κτιρίων, το οποίο να προβαίνει σε τακτικούς προληπτικούς ελέγχους στα σχολεία της πόλης, προκειμένου να καταγράφονται έγκαιρα οι κτιριακές ανάγκες και να επιλύονται με ταχύτητα όποια προβλήματα προκύπτουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα ιδέες του σπιράλ που αφορούν τους σχολικούς αγώνες καθώς και προβληματισμοί για την αξιοποίηση και τη συμβολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Συζητήθηκε επίσης η πρόταση για το άνοιγμα των σχολικών κτιρίων της πόλης τα απογεύματα, υπό το πρόγραμμα «ανοικτά σχολεία», προκειμένου να αξιοποιούνται τα προαύλια και οι χώροι άθλησης από τα παιδιά της Πάτρας, κατά τα πρότυπα αντίστοιχων επιτυχημένων πρακτικών άλλων δήμων.

Οι άνθρωποι του σπιράλ ευχήθηκαν μια καλή νέα θητεία στην κ. Πιερρή, ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για τη διατήρηση μιας τακτικής επαφής και δημιουργικής επικοινωνίας.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ