Πάτρα: Σύναξη νέων ζευγαριών στην Ιερά Μητρόπολη

Της ομιλίας προηγήθηκε Εσπερινός στον κατάμεστο από νέους συζύγους και γονείς, Ναό της Αγίας Μαρίνης.

Πάτρα: Σύναξη νέων ζευγαριών στην Ιερά Μητρόπολη

Στην καθιερωμένη συνάντηση με τα νέα ζευγάρια, στην Ενορία της Αγίας Μαρίνης Πατρών, μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ε.ε.

Της ομιλίας προηγήθηκε Εσπερινός στον κατάμεστο από νέους συζύγους και γονείς, Ναό της Αγίας Μαρίνης.
Απευθυνόμενος, προς τα νέα ζευγάρια, τα οποία μέσα από τον ιερό Μυστήριο του Γάμου ένωσαν τη ζωή τους, τους απεκάλεσε συγχρόνους ήρωες αφού, αντίθετα στο ρεύμα της εκκοσμίκευσης, της ισοπέδωσης των αξιών, του οδοστροτήρα που θέλει να συντρίψη τα πάντα και να διαλύση το θεσμό της οικογενείας, το κύτταρο αυτό της κοινωνίας και της ευτυχίας των ανθρώπων, αγωνίζονται και αντιστέκονται με πίστη στο Θεό, αγάπη στην Εκκλησία, υπομονή, ταπείνωση, αλληλοπεριχώρηση μεταξύ τους και αισιοδοξία για το μέλλον, παρά τις όποιες δυσκολίες.

Πάτρα: Σύναξη νέων ζευγαριών στην Ιερά Μητρόπολη Πάτρα: Σύναξη νέων ζευγαριών στην Ιερά Μητρόπολη

Τους προέτρεψε να συνεχίσουν να ζουν την ωραία, εν Κυρίω ζωή, μέσα από την ζωντανή μυστηριακή σχέση τους με την Εκκλησία όπως και για την δημιουργία της οικογενείας, αφού οι περισσότεροι εξ’ αυτών, ήλθαν με τα παιδιά τους, προκειμένου να ευχαριστήσουν τον Θεό γι’ αυτή την ευλογία και να εκφράσουν την χαρά τους για τα δώρα του Θεού σ’ αυτούς.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την κοινωνία των προσώπων, μέσα στην Εκκλησία, η οποία είναι η εν Χριστώ οικογένειά μας, αφού όλοι είμαστε ενωμένοι με τον Κύριόν μας Ιησούν Χριστόν και μεταξύ μας.

Ετόνισε ακόμη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η σύγχρονη οικογένεια, τους πειρασμούς, τα οικονομικά προβλήματα και τόσα άλλα και υπενθύμισε ότι το ασφαλές λιμάνι της ζωής μας είναι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός.

Προέτρεψε τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν πολλά παιδιά, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο Θεό, ο οποίος ευλογεί την οικογένεια και την τεκνογονία και προνοεί και φυλάττει τα τέκνα του.

Πάτρα: Σύναξη νέων ζευγαριών στην Ιερά Μητρόπολη Πάτρα: Σύναξη νέων ζευγαριών στην Ιερά Μητρόπολη Πάτρα: Σύναξη νέων ζευγαριών στην Ιερά Μητρόπολη

Ο Σεβασμιώτατος επήνεσε ιδιαιτέρως τον προιστάμενο του ιερού Ναού Πρωτ. π. Παναγιώτη Θωμά, τον συνεφημέριόν του π. Γεώργιο Τζεφριό και όλους τους συνεργάτας τους, στο πνευματικό, λειτουργικό και κοινωνικό έργο της Ενορίας.

Μετά την ομιλία, παρετέθη δεξίωσις στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού και η χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ναού, κ. Ανδρέα Κοτοπούλη, παρουσίασε πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας.
Επίσης η Ενορία ετίμησε τον απόφοιτο του τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Πατρών κ. Σταύρον Κάνιαν, ο οποίος κατά τα πέντε έτη της παραμονής του στην Πάτρα είχε ζωντανή σχέση με την τοπική Εκκλησία, προσφέροντας τις υπηρεσίες του και ως Ιεροψάλτης, στον εν λόγω, Ιερό Ναό.

Σε όλα τα νέα ζευγάρια προσέφερε ως ευλογία βιβλίον περί του Μυστηρίου του Γάμου.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αχαΐα: Που θα γίνονται δωρεάν rapid test σήμερα 21 Σεπτεμβρίου
Σε απεργιακό «κλοιό» σήμερα και η Πάτρα - Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο
Πάτρα: Κίνδυνος «θάνατος» γυμνό καλώδιο στην Αγ. Νικολάου - ΦΩΤΟ
«Επώνυμα» λουκέτα σε καφέ - εστιατόρια της Πάτρας! - Ερχεται «χειμωνιάτικος Γολγοθάς» για τους επιχειρηματίες