Πάτρα: Συνεχίζουν την αποχή τους οι Δικηγόροι – Παράταση για μια εβδομάδα
Οι Δικηγόροι της Πάτρας, απέχουν από τα καθήκοντά τους σε όλες τις δίκες και διαδικασίες αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο για το πλαφόν του τεκμαρτού εισοδήματος.
Την αποχή από τα καθήκοντά τους συνεχίζουν οι δικηγόροι της Πάτρας, όπως αποφάσισαν στη χθεσινή Δευτέρα 4/12/2023, έκτακτη συνέλευσή τους. Η απόφαση που έλαβαν αφορά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων έως τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου.
Οι νομικοί απέχουν από τα καθήκοντά τους σε όλες τις δίκες και διαδικασίες (Κτηματολόγιο, υποθέσεις τραπεζών και Δημοσίου, προσημειώσεις, καταθέσεις, κ.λπ.) αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο για το πλαφόν του τεκμαρτού εισοδήματος. Σε νέα συνέλευση, την ερχόμενη Δευτέρα, θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Στο μεταξύ, τα πυρά δικηγόρων συγκεντρώνει η πρόταση για τον νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας. Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος «καταγγέλλει απερίφραστα την διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη σύνταξη του πορίσματος για την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη. Η Ομάδα Εργασίας συγκροτήθηκε αρχικά χωρίς εκπρόσωπο της Ολομέλειας, οι συνεδριάσεις ελάμβαναν χώρα χωρίς προκαθορισμένη ημερήσια διάταξη, ουδέποτε ορίστηκαν εισηγητές επί των ειδικότερων θεμάτων ώστε να υπάρχουν έγγραφες εισηγήσεις και ουδέποτε οι διαφορετικές θέσεις που εκφράστηκαν τέθηκαν σε ψηφοφορία ώστε να καταγραφούν ονομαστικά οι πλειοψηφίες και οι μειοψηφίες».
Και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο περιεχόμενο του πορίσματος, το οποίο αντίκειται στις πάγιες θέσεις της», επισημαίνοντας πως σε κάθε περίπτωση «πρόταγμα για το δικηγορικό σώμα αποτελεί η ταχεία και ορθή απονομή της δικαιοσύνης».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το viral λάθος του καλοκαιριού: Μπορεί το καρπούζι να αντικαταστήσει το αντηλιακό;
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Cardi B: Παραδέχτηκε ότι αφαίρεσε ενέσιμα από τους γλουτούς της
Τελικά το καρπούζι παχαίνει ή κάνει για δίαιτα;
Το σκάφος διασώστης της NASA χρειάζεται τώρα το ίδιο διάσωση
Μουσική εκδήλωση με Σάκη Παπαδημητρίου στο Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Η αγαπημένη συνήθεια που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη
Συνεργασία της δημοτικής αρχής με τη ομάδα Αlissos F.C
