Πάτρα: Συνεργασία Δασαρχείων-Πυροσβεστικής μετά από 24 χρόνια για τις πυρκαγιές- Ειδική σύσκεψη με Τουρνά, Αμυρά και Πετρούτσο

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο υψυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο αχαιός υπαρχηγός της Πυροσβεστικής-αντιστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος, αλλά και εκπρόσωποι Δασαρχείων, Περιφέρειας, Δήμων, Πυροσβεστικών και εμπλεκόμενων φορέων.

σύσκεψη

Ειδική σύσκεψη πραγματοποιείται στην Πάτρα το απόγευμα της Τρίτης με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και τον στόχο του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος για πλήρης οργάνωση και ετοιμότητα, υπό τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά που βρίσκεται στην πόλη για τον συντονισμό ενεργειών και δράσεων.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο αχαιός υπαρχηγός της Πυροσβεστικής-αντιστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος, αλλά και εκπρόσωποι Δασαρχείων, Περιφέρειας, Δήμων, Πυροσβεστικών και εμπλεκόμενων φορέων.

Ζητούμενο της σύσκεψης είναι και οι δυσκολίες χωροθέτησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα.

Οπως έγινε γνωστό κατά τη σύσκεψη, μετά από 24 χρόνια έρχεται η συνεργασία Δασαρχείων και Πυροσβεστικής στην πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών, γεγονός που αναμένεται να βελτιώσει τις συνθήκες που θα επιχειρούν οι πυροσβέστες σε περίπτωση έκτακτων καταστάσεων.

σύσκεψη σύσκεψη