Πάτρα: Σύσκεψη της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ για τα ΑμεΑ ΦΩΤΟ

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής

Πάτρα

Σύσκεψη για τα ΑμεΑ πραγματοποίησε η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην πλατεία των εργατικών κατοικιών της Ταραμπούρα.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση: «Τα Άτομα με Αναπηρία, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι οικογένειές τους, έχουν επιλογή για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και αυτή είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, ανεξάρτητα οποιασδήποτε πολιτικής επιλογής έκαναν έως και σήμερα, ήταν το αποφασιστικό μήνυμα που έστειλε η σύσκεψη που οργάνωσε η ΤΕ Αχαΐας του κόμματος το βράδυ της Κυριακής, στην πλατεία των εργατικών κατοικιών της Ταραμπούρα στην Πάτρα.

Στο χώρο βρέθηκε λαϊκός κόσμος που αντιμετωπίζει σοβαρές παθήσεις και άλλα προβλήματα, αλλά και εργαζόμενοι από δομές πρόνοιας, αποκατάστασης και φιλοξενίας, με τη συζήτηση να ανοίγει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά και τις παρεμβάσεις των Κώστα Πελετίδη, μέλους της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και Δημάρχου Πατρέων, Βίβιαν Σαμούρη, αντιδημάρχου Πατρέων, Θεόδωρου Τουλγαρίδη, προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου και Δημοτικού Συμβούλου και Χάρη Χουρδάκη, συνεργάτη του τμήματος υγείας και πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα Αναπήρων. (Σ.Ε.Α.ΑΝ.).

Πάτρα

Στην παρέμβασή του, ο Κώστας Πελετίδης, αναφέρθηκε στον προσανατολισμό της Δημοτικής Αρχής, απ’ την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, για στήριξη των παιδιών, των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, ως μία από τις πρώτες της προτεραιότητες. Αυτό, απέναντι στις οδηγίες της ΕΕ, στις εκάστοτε κυβερνήσεις στην Ελλάδα, εδώ και 10 χρόνια τώρα, ώστε να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις, να στηριχθούν όσο περνά «απ’ το χέρι» της δημοτικής Αρχής, οι μεγάλες ανάγκες του λαού.
Στάθηκε στις παραχωρήσεις αρμοδιοτήτων του κράτους προς τους Δήμους, χωρίς πόρους και υποδομές, στη διαχρονική στάση των κυβερνήσεων να θέτουν ως κριτήριο για τη λειτουργία ακόμη και των ΚΔΑΠ, τους όρους της αγοράς, εξηγώντας ότι πρόκειται ουσιαστικά και για τον «πυρήνα» των κατευθύνσεων της ΕΕ.

«Με τα δικά μας χρήματα, τη δική μας ευτυχία και το δικό μας ιδρώτα, θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των λίγων, ενισχύουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτή είναι η μήτρα ενός συστήματος που θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών, ανάμεσα σε αυτούς και η πλειοψηφία των ΑμεΑ, αυτός είναι ο δρόμος που υπηρετούν όλοι όσοι δηλώνουν πίστη στην ΕΕ, είτε σήμερα είναι στην κυβέρνηση είτε δήθεν αντιπολιτεύονται. Σε αυτόν τον δρόμο απέναντι στέκεται το ΚΚΕ και ναι, αυτή πρέπει να είναι η επιλογή μας στις 9 Ιούνη και για την επόμενη μέρα των εκλογών. Να τους τρομοκρατήσουμε, να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι ο λαός καταλαβαίνει, παλεύει για την συνολική ανατροπή τους», είπε, μεταξύ άλλων.

Πάτρα

Στις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής για τη στήριξη των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, μεταξύ άλλων, με τις απαλλαγές από δημοτικά τέλη, τις εκπτώσεις στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, τη δημιουργία ειδικού γραφείου, την ανέγερση κέντρων ημερήσιας φροντίδας, την εξασφάλιση ελεύθερης πρόσβασης για πολιτιστικές, αθλητικές κ.α. δραστηριότητες, αναφέρθηκε η Βίβιαν Σαμούρη.

«Για να συνεχίσουμε σε αυτό τον αγώνα, χρειαζόμαστε δίπλα μας ένα δυνατό ΚΚΕ το μόνο που σταθερά μας στηρίζει. Ενισχύουμε το ΚΚΕ και στην ευρωκάλπη, δίνουμε και προοπτική στους αγώνες των ΑμεΑ», σημείωσε.

Στο απαράδεκτο καθεστώς να δίνονται δις για εξοπλιστικά προγράμματα που δεν αφορούν τις ανάγκες της χώρας αλλά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ ελληνικής αστικής τάξης, με αποστολές ακόμη και εκτός συνόρων την ίδια ώρα που δεν δίνονται δωρεάν φάρμακα για ΑμεΑ και χρόνιους πάσχοντες, αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Τουλγαρίδης. Κάλεσε ο καθημερινός αγώνας του λαού μέσα σε αυτόν των ΑμεΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους να συναντηθεί πιο αποφασιστικά με το ΚΚΕ.

Κλείνοντας, ο Χάρης Χουρδάκης, αναφέρθηκε στην παρέμβασή του, στο τι έχουν κερδίσει συνολικά τα λαϊκά στρώματα με την πάλη τους, εξηγώντας ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα και για τα ΑμεΑ, αν δεν υπήρχε ΚΚΕ και ΣΕΑΝ, τα ταξικά συνδικάτα, η δράση του ΠΑΜΕ, αν και στην Πάτρα δεν βρισκόταν η σημερινή δημοτική Αρχή.

Πάτρα

Κατήγγειλε ότι «απέναντι μας είναι και όλα τα άλλα κόμματα στήριξαν στην ευρωβουλή αλλά και μετά μνημόνια όπως το 3ο την διάλυση της πρόνοιας, των περικοπών για τα ΑμεΑ. Την ίδια ώρα απέναντι μας ήταν εκτός των έως και σήμερα κυβερνήσεων και εφαρμοζόμενων πολιτικών και η ηγεσία της ΕΣΑμεΑ με τον πρόεδρό της υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Η ίδια η ΕΣΑμεΑ αποδέχεται πλήρως την στρατηγική της ΕΕ για την αναπηρία, ενώ δεν μιλάει ούτε για την σφαγή στην Παλαιστίνη, την ώρα που διοργάνωσε ημερίδα για την στήριξη της Ουκρανίας!»

Και μπροστά στις κάλπες σημείωσε μεταξύ άλλων: «Να στηρίξουμε το κόμμα που θα είναι δίπλα μας, που με συνέπεια στάθηκε απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές επιταγές, που τους χαλά τα σχέδια. Να επιστραφεί η ψήφος όλων των βασανισμένων στο κόμμα και τους ανθρώπους που οργανώνουν, δίνουν κουράγιο, βγαίνουν μπροστά για όλα όσα δικαιούμαστε, στέλνοντας πανευρωπαϊκό μήνυμα με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στις 9 Ιούνη και στη συνέχεια. Μπορούμε να τα καταφέρουμε!”».

Πάτρα