Πάτρα: Τα μέτρα φέρνουν «αντάρτικο» στη διασκέδαση με χορούς και κορονοπάρτι

Συνεχείς έλεγχοι και «καμπάνες» σε ανυπάκουους επαγγελματίες και θαμώνες καταστημάτων το Σαββατοκύριακο.

μέτρα

Την ώρα που κορυφώνεται η ανησυχία των ειδικών, λόγω της εκτίναξης του αριθμού των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και της επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα, κάποιοι δείχνουν να αδιαφορούν για τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία για την ανάσχεση του 4ου κύματος της πανδημίας.
Σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης της περιοχής, σημειώθηκαν και προχθές το βράδυ εικόνες συνωστισμού και απειθαρχίας στα μέτρα, παρόλο που είναι πλέον αδιαμφισβήτητος ο ρόλος αυτών των καταστάσεων στη μετάδοση του ιού.

Οπως φαίνεται, υπάρχουν καταστηματάρχες και θαμώνες που αδιαφορούν για την ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα της χώρας που «φουντώνει» ξανά με πάνω από 2000 κρούσματα τη μέρα και πράττουν με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και το πως θα περάσουν καλά.

Ετσι, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, υπήρξαν περιπτώσεις, όπου συνελήφθησαν στην Πάτρα σε ξεχωριστές περιπτώσεις από αστυνομικούς μικτού κλιμακίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, πέντε άτομα -ένας άνδρας και 4 γυναίκες-, διότι λειτουργούσαν ως ιδιοκτήτες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία εξυπηρετούσαν πελάτες στο εσωτερικό των καταστημάτων τους. Τα καταστήματα βρίσκονται κοντά στο κέντρο, στα Ζαρουχλέικα και το Ψαροφάι.
Σε όλες τις περιπτώσεις επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 3.000 ευρώ, καθώς και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας τους.
Παράλληλα, επιβλήθηκαν σε 27 πελάτες διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, για παραμονή σε εσωτερικό χώρο ευθύνης επιχειρήσεων εστίασης.

ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΠΑΡΤΙ
Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία μετά από σχετικές πληροφορίες, απέτρεψε σχέδια για τη διοργάνωση ενός ακόμα πάρτι στην πλαζ το βράδυ της Παρασκευής. Λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής, oι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην πλαζ όπου έπιασαν επ’ αυτοφώρω τους… διοργανωτές πάρτι στην Πλαζ. Ενώ ήταν έτοιμοι να ξεφορτώσουν στην παραλία τον εξοπλισμό τους: ηχεία, κονσόλα ήχου, φωτορυθμικά, από όχημα που είχε σταθμεύσει κοντά στην παραλία, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη έφοδος της Αστυνομίας της Πάτρας και ανέτρεψε τα σχέδια!
Ο εξοπλισμός άμεσα κατασχέθηκε, ενώ την επιχείρηση συντόνιζε ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Ταξίαρχος Γ. Κυριακόπουλος και συμμετείχαν άνδρες της ΟΠΚΕ και αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού Τμήματος.

ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
Αυτό το Σαββατοκύριακο γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι στην εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης, από τοπικά κλιμάκια της Αστυνομίας αλλά και από ομάδα με στελέχη ελεγκτικών μηχανισμών από την Αθήνα.
Οι έλεγχοι ξεκινούν από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί. Μάλιστα τους έχει δοθεί λίστα ακόμη… και με την σειρά που θα ελεγχθούν όσα καταστήματα καφέ και μπαρ έχουν επιλεγεί. Αλλο κλιμάκιο έχει εντολή να ελέγξει beach bar της Αχαΐας ακόμα και σήμερα.
Σε κάθε περίπτωση, οι έλεγχοι που γίνονται είναι αυστηροί, όπως και τα πρόστιμα, τα οποία οδηγούν επιχειρήσεις σε προσωρινό, προς το παρόν, λουκέτο και σε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ.