Πάτρα: Τα πολλά «παράσημα» του Πάνου Μόσχοβου – Σήμερα η κηδεία του

Ο Πάνος Μόσχοβος ήταν ο «ξεναγός» της ΕΛΑΣ που έγραψε ιστορία!

Κηδεία

Οι παλαιότεροι Πατρινοί έχουν ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη τους τη φιγούρα του Πάνου Μόσχοβου, του συνταξιούχου αστυνομικού που έφυγε προχθές από τη ζωή σε ηλικία 80 χρόνων.

Στα χρόνια της μεγάλης ταξιδιωτικής έξαρσης, τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, τότε που διακινούνταν 1.500.000 επιβάτες ετησίως από το λιμάνι της Πάτρας, ο αγαπητός Πάνος ήταν εκεί. Εργαζόταν στην τουριστική Αστυνομία που είχε γραφεία απέναντι από τον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ. Εντυπωσίαζε τους πάντες.

Και τους ντόπιους και τους ταξιδιώτες, γιατί ήταν εξυπηρετικός με πολλούς δικούς του πρωτότυπους τρόπους που έχουν γράψει ιστορία. Χαμόγελο πάντα μέχρι τ’ αυτιά. Διευκόλυνε τους τουρίστες, έχοντας το χάρισμα της συνεννόησης σε 5 – 6 γλώσσες κι ας ήταν αυτοδίδακτος, αφού πλην της Αγγλικής, όλες τις άλλες γλώσσες τις έμαθε στο λιμάνι:

Περαστικοί, ξένοι τουρίστες, που είχαν έλθει στην Ελλάδα περισσότερες φορές της μίας, τον αναζητούσαν… εναγωνίως και με λαχτάρα.

Ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής, όπως μας είχε πει κάποτε, ήταν οι εκατοντάδες (κυριολεκτικά) προσκλήσεις που είχε δεχθεί από τουρίστες να τον φιλοξενήσουν στη χώρα τους.

Καλοκάγαθος ο Πάνος. Ανοιχτόκαρδος, δοτικός, άκακος και υπεράνω. Ζούσε στον δικό του κόσμο της καλοσύνης και της ανεξικακίας. Κι έτσι συνέχισε κι όταν συνταξιοδοτήθηκε και «αποσύρθηκε» στον αγαπημένο του Αγιο Βασίλειο, όπου «κατοχύρωσε» τον ρόλο του… τελάλη της αγάπης και της χαράς.

Ζώντας τα τελευταία χρόνια στο χωριό του, πλαισιωμένος από «χίλιες» αξέχαστες αναμνήσεις και μέσα στην «τρελή» χαρά, κληροδότησε τα σπάνια χαρίσματα του χαρακτήρα του σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς του, ενώ ο παράδεισος βρήκε τον ιδανικό ξεναγό του.
Καλοτάξιδος, άδολε φίλε…

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΑ
Καλάβρυτα
ΖΑΚΥΝΘΟ
Φυσικό αέριο