Πάτρα: Τέλος το «γκέτο» παρανόμων στο Πανεπιστήμιο

Μέχρι και πεθαμένους «έβγαλαν» από τη φοιτητική εστία Πατρών, με παρέμβαση Μπούρα!

Ειδήσεις Πάτρα

Για μία ακόμη φορά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, αναφέρθηκε στο μεγάλο προσωπικό του στοίχημα, που ήταν το ζήτημα της φοιτητικής εστίας.

Με «νύχια και με δόντια» κατάφερε να «αδειάσει» δεκάδες δωμάτια, τα οποία κρατούνταν παράνομα όχι μόνο από «αιώνιους» φοιτητές αλλά ακόμη… και από πεθαμένους.

«Οσοι πρωτοετείς δικαιούνταν δωμάτιο, το έχουν» δήλωσε κατηγορηματικά στην «Πελοπόννησο» ο κ. Μπούρας κι όπως είπε χρειάστηκε αρκετός χρόνος, κόπος και διάλογος για να τα καταφέρει. Παράλληλα, στέλνει μήνυμα προς όλα τα πανεπιστήμια που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα: «Απελευθερώσαμε 150 δωμάτια, τα οποία κρατούσαν άτομα που είχαν αποφοιτήσει ή εγκαταλείψει τις σπουδές τους και δεν εμφανίζονταν στα μαθήματα.

Την ευθύνη, όμως, έχουν η Πολιτεία και οι πρυτανικές αρχές. Οι συνθήκες σε πολλές εστίες είναι τριτοκοσμικές. Πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν ανθρώπινες.. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν έχουν ανακαινιστεί και αυτό κάνει τις Εστίες να είναι σε κατάσταση «γκέτο». Σε κατάσταση γκέτο, όμως, δεν μπορείς να εφαρμόσεις πολιτικές διαχείρισης.

Υπάρχουν συμφέροντα που το εμποδίζουν αυτό! Οι πρυτάνεις δεν πρέπει να έχουν δεσμεύσεις, δεν πρέπει να φοβούνται και δεν πρέπει να βλέπουν τη θέση τους ως ένα σκαλί για να γίνουν βουλευτές και υπουργοί» κατέληξε.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Β.Καπωνη
Β.Καπωνη
1 μήνα πριν

Χίλια μπράβο στον πρύτανη για την τόλμη την παρρησία και το ηθικό του υπόβαθροαλλα και γιατί είναι σημείο αναφοράς τη στιγμή που άλλοι συνάδελφοί του αδιαφορούν !!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ